Illustration for article titled Pintér Sándor Elnök úrnak szólítja Orbán Viktort egy friss kabarétréfában

Ma hajnalban, míg te aludtál, Pintért, Bakondi és Orbán az ónos esőről egyeztettek. És előkerült az Árvizi Toll, amit az Elnök úr használni szokott. Megint összeállt a nagy nevettető trió egy facebookos Orbán-videó erejéig.

Advertisement

"Elnök úr, ehhez vagy szokva, ezt hoztam neked" - ad át a kabarétréfában szervilis titkárt játszó Mikó Istán modorában egy tollat Orbán Viktornak Pintér a válságtanácskozás és a videó elején. Mire Bakondi olyan hangon és arccal kérdezi meg Pintértől, hogy "Ez az árvizi toll?", mintha azt kérdezné, hogy "Ez a családi ujj?" vagy "Ez a komcsipofozó kesztyű?". Orbán sajnos elrontja a poént, és nem a fülét vagy az orrát kezdi piszkálni vele. Emiatt a három fergeteges pofa miatt szeretném csak, ha még a választások előtt kitörne egy tűzhányó valahol az országban.

Ezután megtudjuk, a miniszterelnök hogyan hárítja el az országra törő természeti erőket. "Na, hogy állunk a viharral?" kérdezi olyan hangon, hogy ha viharok lennénk, már tele is lenne a gatya. Aztán Bakondi mester azt mondja NER-es hangon, hogy "Az Állami Meteorológiai Szolgálat prognózisa hajszálpontos." Vagyis akkor az már nem is prognózis, hiszen ha hajszálpontos, akkor az ÁMSZ egyszerű jövőlátő, más néven prekog. "Egyetlen dolog kérdés, hogy szél lesz-e" - jelzi aztán Pintér, hogy a kormány ugyan uralja a Négy Alapelemet és az Időjárást Befolyásoló Erőket is nagyrészt, de azért még vannak tennivalók. Majd a tanácskozás résztvevői sajtóközlemény-nyelven elmesélik egymásnak, ami minden hírportál ónoseső-cikkében benne van, hogy igen, nyugaton még piros riasztás van érvényben. Ezért igazán nem kellett volna olyan korán felkelni! De a film így se rossz és legalább rövid.

Advertisement

Megtudjuk például belőle, hogy miért gömbölyödött ki ennyire a Pocakos Tábornok. Már reggel hét előtt kólát iszik.

Share This Story

Get our newsletter