Az olyan emberek miatt lenne j√≥, ha visszaj√∂nne a kommunizmus, mint Pint√©r bel√ľgyminiszter, V√°mosszabadi lakoss√°ga √©s az Innopharma c√©g. Mert akkor megtapasztalhatn√°k, milyen az, ha k√≠noznak √©s √ľld√∂znek, de senki se akar befogadni.

K√©zzel-l√°bbal tiltakoznak V√°mosszabadi lak√≥i, mert a korm√°ny menek√ľltt√°bort akar l√©tes√≠teni a telep√ľl√©sen. Amikor ma megk√©rdezt√©k Pint√©r bel√ľgyminisztert, hogy befoly√°solja-e a korm√°ny d√∂nt√©s√©t az ezer elk√ľld√∂tt tiltakoz√≥ al√°√≠r√°s a helyiektŇĎl, ŇĎ ezt mondta:

√Čn pedig k√ľld√∂k t√≠zmilli√≥ al√°√≠r√°st arr√≥l, hogy Magyarorsz√°g nem k√©r a menek√ľltekbŇĎl. De az Eur√≥pai Uni√≥ menek√ľlt√ľgyi egyezm√©nye r√°nk is vonatkozik, be kell tartanunk a szab√°lyokat.

√Ėr√ľl√∂k, hogy a miniszter az √©n al√°√≠r√°somra is ennyire sz√°m√≠t, de sajnos nem fogja megkapni az idegenellenes hecckamp√°ny√°hoz.

Azt hiszed, Pint√©r √∂sszekacsint√≥s, menek√ľltellenes, rideg cinizmus√°t nem lehet √ľberelni? Pedig igen. A telep√ľl√©sen 120 munkahelyet teremtŇĎ pezsgŇĎtablettagy√°rat tervezŇĎ Innopharma k√©pviselŇĎje, Lang P√°l teljesen kiborult:

Mi is d√∂bbenettel √©rtes√ľlt√ľnk a tulajdonunkat k√©pezŇĎ, 4,2 hekt√°ros ipari fejleszt√©si ter√ľlet k√∂zvetlen szomsz√©ds√°g√°ba tervezett ny√≠lt menek√ľltt√°borr√≥l. Szeretn√©m hangs√ļlyozni, hogy a ter√ľleten t√∂bb milli√≥ eur√≥s beruh√°z√°ssal egy vil√°gsz√≠nvonal√ļ pezsgŇĎtabletta gy√°rat √©s ennek kutat√≥/fejlesztŇĎ b√°zis√°t k√≠v√°njuk l√©trehozni. Az angol c√©gcsoportunk befektet√©s√©nek egyik alapkrit√©riuma √©s a d√∂nt√©s egyik legfontosabb √©rve a r√©gi√≥ fejletts√©ge (GyŇĎr/egyetem/Audi...) √©s a kimagasl√≥ k√∂zbiztons√°g volt. A beruh√°z√°s√©rt szlov√°k, angol √©s m√°s magyar helysz√≠nekkel kell versenyezn√ľnk √©s biztosan √°ll√≠thatom, hogy ez a h√≠r, vagy tal√°n m√°r d√∂nt√©s, jelentŇĎsen rontja a beruh√°z√°si √©s munkahely-teremt√©si terveink megval√≥sul√°s√°t. (‚Ķ) A projekt m√°r tervez√©si f√°zisban van. Azonban biztos vagyok benne, hogy ilyen bizonytalan k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt nem v√°llalhatjuk a beruh√°z√°s megkezd√©s√©t

Advertisement

Ha nem az lenne, hogy nekem is menek√ľln√∂m kell, most r√∂gt√∂n beh√≠vn√°m a V√∂r√∂s Hadsereget, √©s s√∂rrel a k√©zben figyeln√©m, ahogy Lang P√°l pr√≥b√°l menek√ľlni.

[via moszat]