This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Pintér: Küldök tízmillió aláírást arról, hogy Magyarország nem kér a menekültekből

Az olyan emberek miatt lenne jó, ha visszajönne a kommunizmus, mint Pintér belügyminiszter, Vámosszabadi lakossága és az Innopharma cég. Mert akkor megtapasztalhatnák, milyen az, ha kínoznak és üldöznek, de senki se akar befogadni.

Kézzel-lábbal tiltakoznak Vámosszabadi lakói, mert a kormány menekülttábort akar létesíteni a településen. Amikor ma megkérdezték Pintér belügyminisztert, hogy befolyásolja-e a kormány döntését az ezer elküldött tiltakozó aláírás a helyiektől, ő ezt mondta:

Én pedig küldök tízmillió aláírást arról, hogy Magyarország nem kér a menekültekből. De az Európai Unió menekültügyi egyezménye ránk is vonatkozik, be kell tartanunk a szabályokat.

Advertisement

Örülök, hogy a miniszter az én aláírásomra is ennyire számít, de sajnos nem fogja megkapni az idegenellenes hecckampányához.

Azt hiszed, Pintér összekacsintós, menekültellenes, rideg cinizmusát nem lehet überelni? Pedig igen. A településen 120 munkahelyet teremtő pezsgőtablettagyárat tervező Innopharma képviselője, Lang Pál teljesen kiborult:

Mi is döbbenettel értesültünk a tulajdonunkat képező, 4,2 hektáros ipari fejlesztési terület közvetlen szomszédságába tervezett nyílt menekülttáborról. Szeretném hangsúlyozni, hogy a területen több millió eurós beruházással egy világszínvonalú pezsgőtabletta gyárat és ennek kutató/fejlesztő bázisát kívánjuk létrehozni. Az angol cégcsoportunk befektetésének egyik alapkritériuma és a döntés egyik legfontosabb érve a régió fejlettsége (Győr/egyetem/Audi...) és a kimagasló közbiztonság volt. A beruházásért szlovák, angol és más magyar helyszínekkel kell versenyeznünk és biztosan állíthatom, hogy ez a hír, vagy talán már döntés, jelentősen rontja a beruházási és munkahely-teremtési terveink megvalósulását. (…) A projekt már tervezési fázisban van. Azonban biztos vagyok benne, hogy ilyen bizonytalan körülmények között nem vállalhatjuk a beruházás megkezdését

Advertisement

Ha nem az lenne, hogy nekem is menekülnöm kell, most rögtön behívnám a Vörös Hadsereget, és sörrel a kézben figyelném, ahogy Lang Pál próbál menekülni.

[via moszat]

Share This Story

Get our newsletter