Tegnap azt k√©rdezt√ľk tŇĎletek, hogy milyen log√≥t tervezhetett Magyarorsz√°g Legjobb Fin√°nca, Matolcsy Gy√∂rgy a Magyar Nemzeti Banknak. Ti pedig v√°laszoltatok. K√©pekkel.

Merthogy az a pletyka terjeng a neten, hogy hi√°ba nyerte egy √ľgyn√∂ks√©g a p√°ly√°zatot, Matolcsynak m√°r r√©g√≥ta ott van a fi√≥kban az √°bra, amit csak itt-ott kell kipofozni.

Nekem messze a kedvencem ez a Picass√≥ra eml√©keztetŇĎ, Paintet √©s klasszikus mŇĪv√©szetet egyes√≠tŇĎ k√©p ninety-tŇĎl. Funkcion√°lis, mert benne van hogy MNB (√©szrevett√©tek egy√©bk√©nt hogy milyen egyszerŇĪ leg√©pelni, hogy mnb?), benne van a jegybankeln√∂k √ļr arca, r√°ad√°sul olyan eleg√°ns eg√©rvon√°sokkal dolgozik, hogy √©n ak√°r a falamra is kitenn√©m.

Advertisement

Sosem tudok ellen√°llni a politikai c√©lzat√ļ trashmŇĪv√©szetnek, lklpeti munk√°j√°n van pentagramma, vil√°guralom, elnagyolt, biztos a paranoi√°t√≥l megszaladt vonalak, r√°ad√°sul egy t√∂bb technik√°t vegy√≠tŇĎ mont√°zs. √Čs igen, rohadjon meg az IMF √ļgy ahogy van, be kell f√ļjni spr√©vel az eg√©szet azt√°n elfutni a v√©szkij√°raton. Egyetlen baja a tervnek, hogy f√©nym√°solt pap√≠rokon √ļgy fog kin√©zni, hogy a korm√°nyzati irod√°kban r√∂gt√∂n faxszerelŇĎt fognak h√≠vni miatta.

Advertisement

Vannak egyszerŇĪbb megold√°sok is. Itt van p√©ld√°ul slowmotiondetector k√©pe, eleg√°ns, kellŇĎen sz√ľrke, fontosabb rajta a nemzeti mint a bank. √Čn sz√≠nt√©vesztŇĎ vagyok, de annyira m√©g k√©pben, hogy r√∂gt√∂n a kilencvenes √©vek Postabank sz√≠nvil√°ga k√∂sz√∂nj√∂n vissza belŇĎle. Egyed√ľl a piros p√∂tty√∂t nem √©rtem, de mondjuk ki b√°tran, hogy Bajnai Gordon anarchist√°i, ezt ugyanis mindig minden k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt szem elŇĎtt kell tartani, mert ki tudja, hogy mit pr√≥b√°lnak meg legk√∂zelebb is sz√©tanarchist√°zni.

Advertisement

Ennyi. Ha ilyen mark√°ns szem√©lyis√©g √°ll a jegybank √©l√©n, akkor csak oda kell tenni az arc√°t, mint a h√≠res amerikai filmszt√°rok poszterein √©s begyŇĪjteni a p√°ly√°zati p√©nzt. Hammer k√©pe.

Advertisement

Cook Kapit√°ny pedig megcsin√°lta amire mindenki gondolt, v√©gre a trafikokkal arcott kapott a nemzet √©s az √∂sszes nemzeti v√°llalkoz√°s, legyen mostant√≥l minden ilyen r√©gies art deco tip√≥val jelzett arculat, √©n m√°r √ļgyis kezdek hozz√°szokni.

Advertisement

Van még valami ötleted? Ne tartsd magadban!