Tegnap azt kérdeztük tőletek, hogy milyen logót tervezhetett Magyarország Legjobb Finánca, Matolcsy György a Magyar Nemzeti Banknak. Ti pedig válaszoltatok. Képekkel.

Merthogy az a pletyka terjeng a neten, hogy hiába nyerte egy ügynökség a pályázatot, Matolcsynak már régóta ott van a fiókban az ábra, amit csak itt-ott kell kipofozni.

Nekem messze a kedvencem ez a Picassóra emlékeztető, Paintet és klasszikus művészetet egyesítő kép ninety-től. Funkcionális, mert benne van hogy MNB (észrevettétek egyébként hogy milyen egyszerű legépelni, hogy mnb?), benne van a jegybankelnök úr arca, ráadásul olyan elegáns egérvonásokkal dolgozik, hogy én akár a falamra is kitenném.

Advertisement

Sosem tudok ellenállni a politikai célzatú trashművészetnek, lklpeti munkáján van pentagramma, világuralom, elnagyolt, biztos a paranoiától megszaladt vonalak, ráadásul egy több technikát vegyítő montázs. És igen, rohadjon meg az IMF úgy ahogy van, be kell fújni sprével az egészet aztán elfutni a vészkijáraton. Egyetlen baja a tervnek, hogy fénymásolt papírokon úgy fog kinézni, hogy a kormányzati irodákban rögtön faxszerelőt fognak hívni miatta.

Advertisement

Vannak egyszerűbb megoldások is. Itt van például slowmotiondetector képe, elegáns, kellően szürke, fontosabb rajta a nemzeti mint a bank. Én színtévesztő vagyok, de annyira még képben, hogy rögtön a kilencvenes évek Postabank színvilága köszönjön vissza belőle. Egyedül a piros pöttyöt nem értem, de mondjuk ki bátran, hogy Bajnai Gordon anarchistái, ezt ugyanis mindig minden körülmények között szem előtt kell tartani, mert ki tudja, hogy mit próbálnak meg legközelebb is szétanarchistázni.

Advertisement

Ennyi. Ha ilyen markáns személyiség áll a jegybank élén, akkor csak oda kell tenni az arcát, mint a híres amerikai filmsztárok poszterein és begyűjteni a pályázati pénzt. Hammer képe.

Advertisement

Cook Kapitány pedig megcsinálta amire mindenki gondolt, végre a trafikokkal arcott kapott a nemzet és az összes nemzeti vállalkozás, legyen mostantól minden ilyen régies art deco tipóval jelzett arculat, én már úgyis kezdek hozzászokni.

Advertisement

Van még valami ötleted? Ne tartsd magadban!