Nigel Richards az angolsz√°sz nyelvter√ľleten m√°r r√©g√≥ta az egyik legjobb j√°t√©kosnak sz√°m√≠t, √©s most a francia bajnoks√°got is megnyerte, √ļgy, hogy azt sem tudta, milyen szavakat rak ki.

Richardsnak annyi a titka, hogy marha j√≥ a mem√≥ri√°ja. Az egyik bar√°tja elmondta, a f√©rfi alig nyolc h√©ttel a verseny elŇĎtt kezdte el tanulm√°nyozni a sz√≥t√°rat. A legt√∂bb sz√≥ jelent√©s√©rŇĎl gŇĎze sincs, val√≥sz√≠nŇĪleg egy besz√©lget√©sben sem tudna r√©szt venni, viszont a j√°t√©khoz nincs is sz√ľks√©g ezekre, csak a szavak sz√≥t√°ri alakj√°ra.

Richardsot ‚Äď aki a negyvenes √©vei v√©g√©n j√°r ‚Äď sokan a legjobb Scrabble-j√°t√©kosnak tartj√°k. √Ėtsz√∂r nyerte meg az egyes√ľlt √°llamokbeli bajnoks√°got, h√°romszor a vil√°gkup√°t, tizenegyszer a szingap√ļri versenyt, a thaif√∂ldi ‚Äď a legnagyobb megm√©rettet√©snek tartott ‚Äď King‚Äôs Cupon pedig nemr√©g szerezte meg 12. bajnoki c√≠m√©t. A franci√°k persze tudt√°k, kivel van dolguk, de arra val√≥sz√≠nŇĪleg nem sz√°m√≠tottak, hogy a nyelvet nem besz√©lŇĎ f√©rfi ŇĎket is leiskol√°zza.

via Kotaku