Alex Morris naponta k√©t doboz Monstert ivott h√°rom √©ven kereszt√ľl. Tavaly j√ļliusban, tizenkilenc √©ves kor√°ban le√°llt a sz√≠ve. √Čdesanyja perli az energiaital-gy√°rt√≥t.

A keresetet kedden adt√°k be az Alameda megyei legfelsŇĎbb b√≠r√≥s√°ghoz Kaliforni√°ban. A csal√°dot Alexander Wheeler k√©pviseli, aki nemr√©g m√°r r√©szt vett egy hasonl√≥ energiaitalos esetben, amikoris tavaly a tizenn√©gy √©ves Anais Fournier nagyj√°b√≥l egy liter Monster elfogyaszt√°sa ut√°n meghalt. A c√©g √°ll√≠t√°sa szerint Fournier eset√©ben nem v√©geztek v√©rvizsg√°latot, ez√©rt nem lehetett egy√©rtelmŇĪen kijelenteni, hogy a l√°ny koffeinm√©rgez√©sben halt meg. Ezt akart√°k ugyanis bebizony√≠tani a perben.

Wheeler szerint most is ugyanezt fogj√°k tenni, az az √°ll√≠t√°suk, hogy ezeknek a fiataloknak a hal√°l√°t az energiaitalok okozt√°k, pontosabban az, hogy a gy√°rt√≥k nem figyelmeztett√©k a fogyaszt√≥kat el√©gg√© a vesz√©lyre. √Čn azt gondolom, hogy aki energiaitalt iszik, az pontosan tudja, hogy mik a vesz√©lyei, de megk√©rdezem mindj√°rt Szily L√°szl√≥t, akinek az asztal√°n jelenleg egy √ľres doboz Red Bull, egy √ľres doboz Adrenalin √©s n√©gy √ľres literes k√≥l√°s√ľveg van.

via AP

kép: www.monsterenergy.com