Griga Zsuzsa a Pain & Gain című Michael Bay-film miatt, rágalmazás vádjával hívja a bíróságra a filmgyártó céget.

Ha valaki látta a Pain & Gaint, vagy olvasott magyar bulvársajtót mostanában, akkor nagyjából sejtheti miről van szó. Michael Bay filmje egy igaz történetet dolgoz fel a kilencvenes évekből három tuskó testépítőről, akik gazdag üzletemberekből próbálnak pénzt kicsalni, van, akit elrabolnak és megkínoznak és van a filmben olyan, akit véletlenül megölnek. Az igaz történetben a véletlenül megölt vállalkozó és barátnője Griga Ferenc és Furton Krisztina volt. Griga testvére, Zsuzsa most úgy döntött, hogy nekimegy a Pain & Gain gyártójának.

Senki nem kérdezett meg, hogy beleegyezünk-e abba, hogy a szeretteinkről film készüljön, azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartom, hogy komikus történetként tálalták a halálukat. A nevüket sem változtatták meg, valamint több jelenet is hamisan ábrázolja a történteket. Sajnálatos módon ugyanis pontosan tudom, hogyan végeztek a testvéremmel.

A dolog azért trükkös, mert a Pain & Gain hivatalosan nem egy igaz történetet dolgoz fel, hanem Pete Collins háromrészes cikksorozatát, ami 1999-ben és 2000-ben jelent meg a Miami New Timesban. Bár az kétségtelen, hogy folyamatosan emlékeztet a film arra, hogy ez valóban megtörtént, annyira, hogy amikor már teljes a zűrzavar és már azt hiszed, nem lehet ennél lehetetlenebb valami, megjelenik egy felirat: EZ MÉG MINDIG EGY IGAZ TÖRTÉNET.

A Pain & Gain egyébként egy nagyon jó film.

[Blikk]

Fotó: outnow.ch