Illustration for article titled ​Péniszre gondolt a bíró a Kétfarkú Kutya Párt nevét hallva

Hülyeségrekord a magyar bíróságon: részben azért nem jegyezték be megint az MKKP-t, mert a bíró szerint a nevük "méltatlan képzettársításra adhat alapot". Követelem, hogy a bíró árulja el a vonatkozó pornófilm címét vagy URL-jét!

Advertisement

Tegnap este vettem csak észre, de nem voltam benne biztos, hogy nem zseniális vicc-e az a végzés, ami szerint harmadjára sem hajlandók bejegyezni a választásokon indulni akaró ismert viccpártot, ezért csak most teszem ki, hogy láttam a HVG már publicisztikát is közölt a témában.

A kérelmező bejegyzése esetén a »kétfarkú kutya párt« név hétköznapi használata az általános erkölcsi felfogással ellentétes, méltatlan képzettársításra adhat alapot, ezáltal a névalkotás társadalmi követelményeinek nem felel meg.

Advertisement

Ez a döntés egyik kulcsmondata. Fantasztikus, elképesztően zseniális, hogy a bíró ennyire elárulja magát. Én azt képzelem magamról, hogy tényleg az az ember vagyok, akinek MINDENRŐL AZ jut eszébe, de itt nekem is el kellett gondolkodnom pár másodpercre, hogy mi lehet az a "méltatlan képzettársítás".

Az ítéletnek ez a része pont annyira vicces, mint amennyire beteges, de legalábbis erősen perverz. Szegény ember talán túl sok japán képregényt talált a neten. Nem szégyen ez, nekem is volt egy-két elvesztegetett hónap az életemből, amikor megismertem a Google-keresőt és nem tudtam leszakadni két, cickányokkal, bogarakkal meg vakondokkal kúró, mókusokat lecidázó biszexuális erdei tündérke kalandjairól.

Advertisement
Illustration for article titled ​Péniszre gondolt a bíró a Kétfarkú Kutya Párt nevét hallva

De nem ez a HVG által is kipécézett rész az igazán riasztó a szövegból. Hanem az, amiben arról beszél, hogy a párt neve "sérti a névvalódiság elvét, mivel az nem társítható egy párt által képviselt politikai eszmével, valamint a kérelmező céljaival (…)"

Advertisement

A névvalódiság elve azt jelenti, hogy egy jogi személy neve nem téveszthet meg másokat a jogi személy mivoltát vagy működését illetően, a név nem lehet a valósággal ellentétes. A Kétfarkú Kutya Párt neve ezeknek a kritériumoknak nyilvánvalóan tökéletesen megfelel. Elolvasod, és a bírókat kivéve mindenkinek azonnal nyilvánvaló, hogy akkor ez egy viccpárt, amelyik a többi komoly pártot parodizálja. A józan ésszel bíró átlagember és a profi bíró között eszerint annyi a különbség, hogy mi nem látunk kutyapéniszt mindenütt.

Az esetnek viszont van egy viccen kívül pozitív olvasata is. Mégpedig az, hogy a mindenhatónak képzelt Fidesz egyáltalán nem falta fel úgy a bíróságokat, ahogy sok ellenfelük képzeli vagy hirdeti. Pillanatnyilag ugyanis, ha valami igencsak érdekében állt volna a Fidesznek, akkor az pont az MKKP elindulása a választásokon. Ez úgy kéne nekik, mint egy falat autópálya. Minden olyan Fideszen kívüli párt, amelyik nem tagja az MSZP körüli blokknak és elindul, ha csak 1 szavazatot szerez is, azt, ha pusztán a választási matekot nézzük, lényegében a Fidesznek szerzi. És ha hagyták volna elindulni az MKKP-t, Budapesten egész biztosan szerzett volna párezer protest-szavazatot.

Share This Story

Get our newsletter