A mintakertĂ©shez szĂŒksĂ©ges alapanyagokat – amiket a BV Holding Kft., a bĂŒntetĂ©s-vĂ©grehajtĂĄsi gazdasĂĄgi tĂĄrsasĂĄgok vĂĄllalatcsoportja ĂĄllĂ­t elƑ – kedden leszĂĄllĂ­tottĂĄk, a honvĂ©dsĂ©g mĂ©g a hĂ©ten megĂ©pĂ­ti a 150 mĂ©teres prĂłbaszakaszt.

Ez hĂĄrom mĂ©ter magas lesz – eddig nĂ©gymĂ©teres magassĂĄgot emlegettek –, Ă©s alul-fölĂŒl a nagyon barĂĄtsĂĄgosan hangzĂł pengĂ©s drĂłt fut majd rajta. PĂ©ntekig hĂĄrom verziĂłt prĂłbĂĄlnak ki, az elsƑ 25 mĂ©teres szakaszon fĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlt oszlopok lesznek, a tovĂĄbbi 125 mĂ©teren fĂ©met hasznĂĄlnak. Ezek egy rĂ©szĂ©t betonalapba helyezik, a többit cölöpverƑ veri a földbe.

Nagy LĂĄszlĂł, a BV Holding ĂŒgyvezetƑ igazgatĂłjaelmondta, a teljes 175 kilomĂ©ternyi kerĂ­tĂ©s vĂĄrhatĂłan november vĂ©gĂ©re kĂ©szĂŒl el.

Advertisement

Kicsit csalĂłdott vagyok. Amikor többfĂ©le technolĂłgiĂĄrĂłl volt szĂł, Ă©jjellĂĄtĂł kamerĂĄkat, robotizĂĄlt hatĂĄrvadĂĄsz nĂ©niket, bĂ­bor lĂ©zernyalĂĄbokat, drĂłnokat – vagyis a TerminĂĄtor-filmek jövƑkĂ©pĂ©t – kĂ©pzeltem el, de Ășgy lĂĄtszik, elszaladt velem a lĂł.

KĂ©pek: Kelemen ZoltĂĄn Gergely/MTI