This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Pedofilozzák a Magyar Narancsot, a liberálisok ügyvéddel fenyegetnek

Illustration for article titled ​Pedofilozzák a Magyar Narancsot, a liberálisok ügyvéddel fenyegetnek

Egészen valószerűtlen minibotrány tört ki a Narancs körül, mivel egy, a lap amúgy tökéletesen ártatlan cikke miatt online petíciót tettek közzé, pedofíliával vádolva az írást. Amire a Narancs a lehető legrosszabbul, egy izmozós hangú ügyvédi felszóltással reagált. Az igazi magyar liberális lap imádja a szólásszabadságot, mindaddig, míg valaki egyetért vele.

Advertisement

Amikor ezt a posztot írtam, 216-an írták alá azt a Szigeti Vera által indított online petíciót ami abból az alapvetésból kiindulva, hogy "A Magyar Narancs 2014. február 27-én egy pedofil cikket publikált", bocsánatkérésre szólítja fel a lapot, genderszakértő alkalmazását követeli a szerkesztőségben, ahol több újságírónőt látna szívesen, mert túl sok a férfi. A férfiakkal amúgy mintha nem lenne teljesen kibékülve a petíciószerző, hiszen olyat is leír, hogy "a férfiak jó része tekint szexuális tárgyként a kislányokra".

Itt van a kérdéses cikk, vagyis inkább buzzfeedes hangulatú lista, a címe Nem gyerekjáték – A filmtörténet 10 halálos Lolitája. Totál ártalmatlan írás, klasszikus filmek klasszikus színésznőit listázza, még kétes vagy sikamlós humorizálások sincsenek benne, pedofília aztán végképp nem, fusd át, és meglátod.

Advertisement

A petíciószerző nem így gondolja:

"Narancsszem tehát jó ideje szennyezi otrombán szexista listáival az önök elvileg progresszív lapját, de legutóbbi, „Nem gyerekjáték – A filmtörténet 10 halálos Lolitája" című cikkében ennél is tovább megy: tíz gyereket sorol fel, akiket „halálosan" vonzónak talál" - írja. A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkben a szerző sehol sem nevezi a gyerek- vagy fiatalkorú színésznőket halálosan vonzónak.

Advertisement

Szóval a petíció ártalmatlan, kicsit vicces, szélsőséges olvasói ágálás, a Narancs örülhet, hogy egy gördülékenyen megírt, de semmi különös töltelékanyaga ennyi embert késztet véleménynyilvánításra.

Ehhez képest kiderült, hogy a liberális bástya nemhogy nem örült, de annyira berágott, hogy pattogós ügyvédi levéllel próbálja megfélemlíteni Szigeti Verát. dr. Puskás Gábor szerda délutáni levelét, ami rágalmazással, a Narancs jó hírnevének megsértésvel vádolja Szigetit, az ügyvéd ezzel fejezi be

A Petícióban szereplő állítások tehát olyan, az ügyfeleimre nézve súlyosan sértő állítások, amelyek nemcsak büntetőjogi, hanem polgári jogi és kártérítési kötelezettséggel járó következményeket is maguk után vonnak. Erre tekintettel

felszólítom,

hogy a jogsértő Petíciót haladéktalanul távolítsák el, a Petíció eltávolítását felém a jelzett emailcímen igazolják.

Amennyiben a felszólításnak legkésőbb 1 munkanapon belül nem tesz eleget, ügyfeleim kénytelenek lesznek minden további értesítés nélkül a fenti eljárások megindítása érdekében a megfelelő jogi lépéseket megtenni.

Advertisement

Értem én, hogy a pedofilozás komoly vád, nem olyan, mintha lefaszoznának valakit, de az tök vicces, ha pont egy lap, főleg egy szólás- és véleményszabadságra legendásan kényes liberális lap akarja erőből megakadályozni, hogy 216 olvasója nagy nyilvánosság előtt azt a véleményt hangoztathassa, hogy egy cikkük pedofil volt. Egy újságíró munkájának és egy szerkesztőség életének rutinrésze, hogy elviseljenek bármilyen szélsőséges, ostoba, gonosz vagy igazságtalan kommentet.

Petíciót betiltatni akkora nagy ostobaság, mint ide Hódmezővásárhely.

(via missingvalues)

Share This Story

Get our newsletter