This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Pávabarát szálloda Budapesten

Illustration for article titled Pávabarát szálloda Budapesten

Legalábbis ez állt a Four Seasons Hotel Gresham Palace sajtóközleményének tetején, ami elsőre egy igen szűk piaci szegmensre fókuszálást sejtet, de azért nem ennyire zord a helyzet.

Advertisement

A pávabarát szálló ugyanis egyben emberellenes szállót is jelentene, mert bár szépnek szép, meg állítólag finom is (főleg az agya, amúgy evett valaki?), viszont a hangja az borzalmas. Kibírhatatlan. Ha egy kertvárosban felbukkan egy páva, akkor ott a tulajnak nagyon rövid időn belül visszakoznia kell, hacsak nem akarja, hogy kiszúrják a kocsija kerekét.

Na a Gresham sem azért lett pávabarát, mert ezentúl beengedik azokat a pávafanokat, akik üzőtt vadként bolyonganak a világban kedvencükkel, mert mindenhonnan elüldözik őket, hanem mert örökbe fogadtak egy pávát az Állatkertben.

Advertisement

Hogy miért egy hangoskodó, egyáltalán nem egzotikus madarat? Nagyon egyszerű, páva van a kapujukon, amit Jungfer Gyula műlakatos készített 1906-ban.

Tényleg szép, de azt azért tegyük hozzá, hogy a szecessziónak az volt a páva, mint 2013-nak a kézműves sör, szóval elég sok felé találkozhatunk vele a Budapesten. A élő pávával meg az Állatkertben futhatunk össze akárhol, mert szabadon kószál.

Advertisement

Hallgassátok meg, ha arra jártok!

[Fotó: Four Season]

Share This Story

Get our newsletter