Illustration for article titled Patrick Modiano a franciák Kertész Imréje

Na nem úgy, hogy Modiano Patricknak írja a nevét a sajtó, hanem úgy, hogy a kulturális miniszter sem olvasta szegényt. Fleur Pellerin egy tévéműsorban csinált hülyét magából.

Advertisement

Ráadásul úgy, hogy ő maga hozta szóba a Nobel-díjas írót, miután elbüszkélkedett vele, hogy együtt ebédeltek. Erre meg nyilván adta magát a kérdés, hogy melyik a kedvenc könyve tőle. A válasz valahogy így hangzott:

Ö, ö, őszintén bevallom, hogy két éve nincs időm olvasni. Rengeteg jegyzetet, törvényszöveget, hírt, AFP-jelentést futok át, de nagyon keveset olvasok.

Advertisement

Kerestem videót, de amit találtam, azokat már eltávolították, itt egy jó hosszú felvétel, ami bizonyára tartalmazza a kínos részletet is.

Mindegy, úgy látszik, hiába ismételgetem, hogy olvassatok mindennap!

A francia elitképzőn, az ENA közigazgatási egyetemen végzett miniszter október 9-én elsőként gratulált a francia szerzőnek. Twitter-bejegyzésében azt írta: meghatott, boldog és büszke erre a csodálatos Nobel-díjra. "Mély csodálat Patrick Modiano nagyon megérdemelten díjazott művészetének". Később közleményt is kiadott, amelyben "a francia irodalom boldog napjának" nevezte október 9-et.

Advertisement

Kertész Imrét hányan is olvasták mondjuk 100-ból a Nobel előtt?

[via mti, AP Photo]

Share This Story

Get our newsletter