Valaki megint eleresztett egy kamu halálhírt a tévésből Gyurcsány Ferenc szerelmesévé lett Vágóról. Hiába nevetett rajta ő is a Facebookján, egy csomó helyről még ez jön szembe.

Gyógyszer túladagolásban elhunyt Vágó István (†62), ismert televíziós kvíz-műsorvezető. Február 5-én a Szkeptikus Társaság széleskörű demonstrációt hajtott végre annak bebizonyítására, hogy a homeopatás készítmények nem tartalmaznak hatóanyagot. Vágó István egyike volt azoknak, akik egy teljes doboz influenza elleni szert vettek magukhoz.

Így kezdődött 2011 márciusában a hírcsárdás stílusban kamu halálhíreket posztoló Nekrológ blog posztja Vágóról. A nyilvánvalóan viccnek szánt szöveg sem akadályozta meg azt, hogy a hír gyorsan elterjedjen. A mostani hullám ősforrását nem ismerem egyelőre. De az biztos, hogy Vágó már tegnapelőtt írt róla a Facebookján.

Ami persze rendesen felzaklatta a kommentelőket:

Advertisement

Ma meg az történt, hogy reggel kinyitottam a feedolvasót, és a budapesti hírek kategóriában az ittlakunk.hu következő cikke volt a legfrissebb tétel:

Advertisement

Hátborzongató bevezetővel:

Azonnal kattintottam, de az Ittlakunk sajnos időközben rájött, mi van, és levette a hírt. Érdekes, hogy hiába gyorsult fel ennyire a hírek áramlása és ellenőrzése, a megosztások miatt egy ilyen azonnal lebuktatható álhír is képes többnapos karriert építeni. Amivel nincs is bajom, ha otthon, a négy fal között építi, de hogy a saját feedolvasómban, az mégiscsak sok.