This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Parodistája játssza Gyurcsány Ferencet az 2006-os zavargásokról szóló Elment az öszödben

Illustration for article titled Parodistája játssza Gyurcsány Ferencet az 2006-os zavargásokról szóló Elment az öszödben

Ő itt Gyurcsány Ferenc. Nem, a Demokratikus Koalíció elnöke és Facebook-siránkozója nem vetette magát semmilyen műtét alá, hogy összemorfolják a fejét Göbbels-szel, hanem ez Sás Péter, aki Gyurcsány Ferencet alakítja, a, figyelem, fogjátok meg a kalapotokat, Elment az öszöd című magyar filmben.

Advertisement

A filmet Dézsy Zoltán rendezte, a mikroköltségvetésű Az ügynökök a paradicsomba mennek című drámát, ami egy Demszky Gábor-szerű rendszerváltó, majd politikus karakterről szólt, gondolom ezért is volt az eredeti címe Az ügynökök a Parlamentbe mentek. A film egyébként annyira kevés pénzből készült, hogy egészen horribilis bakik voltak benne, '89-ben DVD-dobozok előtt beszélgettek a raktárakban, a kocsmában a "II. kategória"-táblát Times New Romannal nyomtatták A4-es papírra, és akkor ezek még csak a külsőségek. Ennek ellenére több tízezren látták Magyarországon.

Az Elment az öszöd "a 2006-os politikai zavargásokat dolgozza fel, többek között Gyurcsány Ferenc szemszögéből is." A filmben szerepel még Fésűs Nelly és Újlaki Dénes is, de azt még nem tudni, milyen szerepben. Sás Péter egyébként már évek óta parodizálja Gyurcsányt, itt van például egy humorfesztiválos felvétel 2006-ból:

Remélem Medgyessy Pétert pedig Nacsa Olivér fogja játszani! A humorista 2006-ban még ezt nyilatkozta Gyurcsányról a Színes Bulvár Lapnak:

- A legmerészebb álmomban sem gondoltam, hogy Gyurcsány Ferenc ekkora esélyt fog adni nekem. Parodizáltam már színészeket, de a miniszterelnök helyzete egészen más.

A kiszivárgott beszédnek köszönhetõen olyan oldaláról ismertük meg, amelyet eddig nem láthattunk, és ez megdöbbentette az embereket - vélekedett a humorista, aki szerint Gyurcsány egy bohóc a politika nem túl jó színházában.

Advertisement

Itt van még egy csomó kép az Elment az öszöd forgatásáról. A film elkészült, jelenleg az utómunkálatai folynak.

Share This Story

Get our newsletter