Illustration for article titled Paródia: Mit írt volna Gazda Albert a melegházasságról?

“Ha lesz, elmegyek egy meleg esküvőre. Egyelőre itthon még nem lesz, Amerikában meg ritkán járok. Szóval ráérek. De őszintén nem tudom, hogy mit higgyek a melegházasságról. Régen sem tudtam, de akkor azt mondtam, hogy majd akkor megyek át ezen a hídon, ha odaérek.”

Advertisement

Freejanegeland mikroblogger remek Gazda-paródiával köszöntötte az amerikai Legfelsőbb Bíróság melegházasság-ügyi döntését. Albert mától 2 hét szabadságra ment, úgyhogy akinek már most hiányzik, íme egy Önkéntes Másik Albert. Aki így kezdi a tépelődést a fenti bevezető után:

Amikor gyerek voltam, Kárpátalján nem tudtuk, hogy kik is azok a melegek. Az órákon nem volt róla szó, a falumban meg senki sem vállalta fel. A helyi kolhoz vezetőjéről azt mondogatták néha - csak baráti körben, mindenki a bajsza alatt -, hogy „buzi”. De ez akkor inkább tűnt a hülye szinonímájának, mint valami szexuális vagy szerelmi irányultságnak. Meg ugye, olyan nincs is, hogy egy jó kommunista munkásember nem sokasodik, az sokkal valószínűbb, hogy hülye.

Advertisement

Mondom, ötcsillagos.

Share This Story

Get our newsletter