“Ha lesz, elmegyek egy meleg esküvőre. Egyelőre itthon még nem lesz, Amerikában meg ritkán járok. Szóval ráérek. De őszintén nem tudom, hogy mit higgyek a melegházasságról. Régen sem tudtam, de akkor azt mondtam, hogy majd akkor megyek át ezen a hídon, ha odaérek.”

Freejanegeland mikroblogger remek Gazda-paródiával köszöntötte az amerikai Legfelsőbb Bíróság melegházasság-ügyi döntését. Albert mától 2 hét szabadságra ment, úgyhogy akinek már most hiányzik, íme egy Önkéntes Másik Albert. Aki így kezdi a tépelődést a fenti bevezető után:

Amikor gyerek voltam, Kárpátalján nem tudtuk, hogy kik is azok a melegek. Az órákon nem volt róla szó, a falumban meg senki sem vállalta fel. A helyi kolhoz vezetőjéről azt mondogatták néha - csak baráti körben, mindenki a bajsza alatt -, hogy „buzi”. De ez akkor inkább tűnt a hülye szinonímájának, mint valami szexuális vagy szerelmi irányultságnak. Meg ugye, olyan nincs is, hogy egy jó kommunista munkásember nem sokasodik, az sokkal valószínűbb, hogy hülye.

Mondom, ötcsillagos.