Illustration for article titled Papagájok mindenütt, még az Újlipótvárosban is

Jó sztorit futtat a hir24.hu az Újlipótvárosban lassan kitelelő piros papagájról, bár igazán nagyot talán egy tukán ütött volna. 2012 második fele különösen papagájos időszak volt Budapesten és környékén. Egyrészt a Bazilika környékén láttam többször egy zöld példányt. Ami az egyik hir24-kommentelő hozzászólása alapján akár ez a piros példány is lehetett, átszíneződés előtt. 

Másrészt Bogonháton, Dunabogdány mellett tűnt fel egy különösen hangos, szintén zöld alapszínű, középnagyságú példány a csajom szüleinek háza melletti erdős-ligetes részen. Olyan sokáig ott lakott, hogy Borisszal (10) többször is megpróbáltuk befogni, hogy ne fagyjon meg télen, de persze mindig kicselezett minket. A legviccesebb az volt, hogy pár hét után elkezdte utánozni a környékbeli őshonos madarak hangját. Egész ügyes volt, de azért könnyen ki lehettt szúrni, amikor ő próbált galambhangon burukkolni. 

Advertisement

Ha tudsz más téli túlélő papagájról, írd meg ide kommentben. Ja, és a hir24-es cikk hozzászólásai legalább olyan jók, mint maga a cikk, minőségi trollokkal és felhőtlen percekkel ajándékozzák meg az olvasót, ki ne hagyd!

Share This Story

Get our newsletter