Ha j√≥l √©rtem az LMP im√©nt √©rkezett k√∂zlem√©ny√©nek a logik√°j√°t, akkor sajnos sz√°m√≠tanunk kell erre az elk√∂vetkezendŇĎ hetekben-h√≥napokban. Mondjuk azon √©n is meglepŇĎdtem valamelyest, hogy suttyomban elsz√°ll√≠tott√°k a n√©h√°ny √©vvel ezelŇĎtt megs√©r√ľlt fŇĪtŇĎelemeket.

FŇĎk√©nt persze az√©rt, mert eszembe sem jutott volna, hogy ilyen sok√°ig itt voltak.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar korm√°ny √ļgy hajtotta v√©gre a paksi fŇĪtŇĎelemek Oroszorsz√°gba sz√°ll√≠t√°s√°t, hogy arr√≥l sem a k√∂zv√©lem√©nyt, sem a nemzetbiztons√°gi bizotts√°got nem t√°j√©koztatt√°k. Az LMP √≠r√°sbeli k√©rd√©st ny√ļjt be, amelyben magyar√°zatot k√∂vetel, tov√°bb√° kezdem√©nyezi, hogy a bizotts√°g k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©n vegy√©k napirendre az √ľgyet.

Sajt√≥inform√°ci√≥k alapj√°n megt√∂rt√©nt a s√©r√ľlt paksi fŇĪtŇĎelemek oroszorsz√°gi kisz√°ll√≠t√°sa. MinderrŇĎl a magyar korm√°ny sem a k√∂zv√©lem√©nyt, sem a Nemzetbiztons√°gi Bizotts√°got nem t√°j√©koztatta, pedig ut√≥bbira a Bel√ľgyminiszt√©rium hat√°rozott √≠g√©rtet tett. A korm√°ny utols√≥ √©rdemi k√∂zlendŇĎje az volt, hogy folyik a transzfer elŇĎk√©sz√≠t√©se, illetve az alternat√≠v sz√°ll√≠t√°si √ļtvonalak m√©rlegel√©se. Ehhez k√©pest t√∂bb mint egy √©vtizedes t√©tlens√©get k√∂vetŇĎen a legrosszabb pillanatban, titokban szabadultak meg a fŇĪtŇĎelemektŇĎl.

Az LMP szerint a korm√°ny s√ļlyos felelŇĎtlens√©get k√∂vetett el: a s√©r√ľlt kazett√°kban l√©vŇĎ haszn√°lt √ľzemanyag k√ľl√∂n√∂sen vesz√©lyes piszkos bomb√°k potenci√°lis alapanyaga, mik√∂zben Ukrajna keleti r√©sz√©n jelenleg h√°bor√ļs helyzet van. A helyzet tiszt√°z√°sa √©rdek√©ben az LMP √≠r√°sbeli k√©rd√©st ny√ļjt be a sz√°ll√≠t√°s k√∂r√ľlm√©nyeinek √©s k√∂lts√©geinek nyilv√°noss√°gra hozatal√°√©rt, tov√°bb√° szorgalmazza, hogy a nemzetbiztons√°gi bizotts√°g vegye napirendre a t√∂rt√©nteket.

Ja, az elszállításról tegnap este olvastam itt, de fene se gondolta, hogy ekkora a hordereje.