Feltettem a kerti csap tetejére. Szétrobbant, és hiába bújtam el, bejött utánam a házba.

Teljesen igaza volt a XIX. század legendás partiállatjának, Bem apónak, amikor azt mondta, hogy ha bulizásról van szó, egy kis lőporfüst felér bármennyi ingyenpiával. Az idei házi tűzijátékhoz vettem egy rakás Sikoly nevű repülő sikoltót, egy még nagyobb rakás kis szikrázó izét, 4 római gyertyát, egy doboz piramis alakú Flying Diamondöt, egy négyes csomag nagy rakétát meg egy Ninja nevű dobozos szettet, ami 16-öt lő.

A családot beküldtem a ház sarka mögé, és először egyenként kilőttem az üvegekbe állított nagy rakétákat. Röpültek, mint az egyszeri diák, aki nem volt hajlandó végighallgatni a kormánymegbízottat. Öröm volt nézni, ahogy sorban felrobbant egyik komcsifióka a másik után. Most jöttek a római gyertyák, és nem okoztak csalódást. Elkapott a kevélység, és elővettem két Flying Diamondot, pedig tavaly egyik sem repült fel a készletből.

Advertisement

Ez egy zömök papírpiramis, ami begyújtás után előbb elvileg pörögni kezd a földön, tűzgyűrűt eregetve, aztán felemelkedik, mint egy boszniai sumér-magyar csodapiramis kilövés után. Mivel tudtam, hogy béna a konstrukció, nem a földre tettem, hanem a kerti csapot tartó oszlop tetejére, hogy akkor is lássunk valamit, ha nem emelkedik fel.

Ennek egészen hamar nagy jelentősége lett. Meggyújtottam a gyújtózsinórt, aztán bemenekültem a házba. Gyorsabb voltam, mint a felcsúti labdaszedő, de nem elég gyors. Félúton voltam az ajtó felé, mikor a helyben pörgő piramis felrobbant. Épp kinyitottam, amikor egy izzó darab nagy szisszenéssel elindult felém. Épp becsaptam, amikor a hullámos röppályán érkező lövedék besurrant az ajtórésen, és eltalálta a bal kulcscsontomat, nagyot villant, és lőporszaggal töltötte meg a lakást. Egy pillanatig azt hittem, felrobbantam, de csak a pulcsim égett meg egy kicsit.

Advertisement

Ez úgy feldobta a bulit, mintha maga Ács "444" Dani zúdult volna be a résen. Addig se volt kókadtság, de ettől még az egyre álmosabb gyerekek is életre keltek. A Nindzsa kilövésekor olyan volt a tombolás, mintha a Scooter játszott volna a kertben.

Advertisement

2014 a pörgős bulik éve lesz!

És te mikor kerültél a legnagyobb életveszélybe tegnap este?