Illustration for article titled Otthagyta a melóját, nyugodtan gyalogolhat 22 évig a Minecraft széléig

Na ezt a sztorit próbáld meg elmagyarázni nagyszüleidnek! Kurt J. Mac három éve elindult megkeresni annak a játéknak a végét, aminek hírhedten nincsen soha vége. De nem is a cél a lényeg, hanem az út.

Advertisement

Kurt J. Mac 2011 márciusában úgy döntött, hogy elsétál a Minecraft nevű játék széléig. Ez nagyon szépen hangzik elvben, csak éppen a Minecraft nem olyan, mint a Grand Theft Auto vagy a Fallout, vagy úgy a játékok, nem is tudom, 99 százaléka, ugyanis a Minecraftnak nincsen határa. Nincsenek megmászhatatlan hegyek, nincsen az egész helyszín egy szigeten. A program minden egyes új játék indításánál generál magának egy világot, és ahogy egyre messzebb haladsz a kiindulóponttól, annál többet hoz létre abból az univerzumból.

Aztán eljön a pillanat, amikor a Minecraft nem képes lépést tartani a világ nagyságával és elkezd egyre furábban és furábban viselkedni.

Advertisement

Kurt J. Mac, mint egy digitális Sieur de La Salle, csak megy, megy előre, hátha egyszer tényleg eljut oda, ahonnan már nincsen tovább. Lassan három éve megy. Itt pedig szeretném megjegyezni, hogy azért tudok olyan lazán Sieur de La Salle nevével dobálózni, mert ki lehetett választani bónuszadó alapító atyának a Colonizationben. Úristen, de jó az a játék.

Vissza Mac-hez. Mac ennyi idő aladt 700 kilométert haladt a játékban, de még közel nincs a végcélhoz. Sőt, saját számításai alapján legalább 22 évben fog telni, míg odaér. 22 emberi évbe.

Advertisement

És hogy keres ebből pénzt? Mac külön Youtube-sorozatot hozott létre Far Lands or Bust! névvel. A Far Lands itt az fura határsávra utal, ahol a Minecraft kezd megzizzenni. Mac összesen háromszázezer előfizetővel büszkélkedik, ami azt jelentette, hogy a reklámbevételei miatt nyugodtan otthagyhatta a webdizájner munkáját. Mondjuk a nézettséget pont nem a Nagy Minecraft Menetelés hozza, hanem a sok másik különböző gémervideója, de az tény, hogy a Far Lands or Bust! segítségével tudott például százezer dollárokat kalapozni egy beteg gyerekeknek gyűjtő alapítvány számára.

Mac jelenleg a 319. résznél tart:

A legutóbbi videóban megemlíti, hogy már megjelentek olyan javítások a Minecrafthez, amik eltüntették a játékból a zizis határvidéket, úgyhogy ő még az eredeti bétával játszik. És főleg a jótékonyság kedvéért.

Advertisement

Mac maga mondta el a New Yorkernek, hogy a videók már egyre inkább olyanok, mint egy podcast, amiben mindenféléről mesél. Aztán néha jön egy zombitámadás vagy egy szép táj, és akkor eszébe jut, hogy valójában mit is csinál éppen.

(Én egy percet sem játszottam Minecrafttal.)

[Huffington Post via New Yorker]

Kép: Know Your Meme

Share This Story

Get our newsletter