K√∂zlem√©nyben √°ll√≠tja a belv√°rosi √∂nkorm√°nyzat, hogy Juh√°sz P√©ter drogos √°llapotban balh√©zott az √©p√ľletben. √Čn az esem√©nyek ut√°n, ott helyben tal√°lkoztam vele, √©s egy√°ltal√°n nem volt bedrogozva. Az√©rt mocskolj√°k, mert nem akartak odaadni neki fontos dokumentumokat.

De jogi érvekre hivatkozva a végén mégis kénytelenek voltak erre.

Kora d√©lut√°n √≠rtam arr√≥l egy posztot, hogy a belv√°rosi √∂nkorm√°nyzat tulajdonosi bizotts√°ga, illetve az aljegyzŇĎ meg akart√°k akad√°lyozni, hogy Juh√°sz k√©pviselŇĎ mag√°val vigye a bizotts√°gi √ľl√©s d√∂nt√©seihez sz√ľks√©ges iratokat, amihez egy√©bk√©nt k√©pviselŇĎk√©nt joga van. A vita annyira elm√©rgesedett, hogy rendŇĎr kih√≠v√°sa is sz√≥ba ker√ľlt, de a hivatali dolgoz√≥k v√©g√ľl megadt√°k magukat, √≠gy Juh√°sz a k√©rt dokumentumok f√©nym√°solataival t√°vozhatott.

Ekkor, konkr√©tan ebben a pillanatban tal√°lkoztam az √©p√ľlet elŇĎtt az onnan kij√∂vŇĎ Juh√°sszal. Nem v√©letlen√ľl, az√©rt mentem oda, mert amikor a rendŇĎrs√©g kih√≠v√°sa ker√ľlt sz√≥ba, felh√≠vott telefonon, hogy izgalmas akci√≥ zajlik az √∂nkorm√°nyzatban.

A t√∂rt√©n√©s k√∂zep√©n tal√°lkoztam Juh√°sszal √©s besz√©lgettem vele k√°b√© t√≠z percet. Nincs be√©p√≠tett drogszond√°m, de amennyire ezt szemrev√©telez√©s √©s elbesz√©lget√©s √ļtj√°n meg lehet √°llap√≠tani, teljesen j√≥zan volt. Juh√°sz kor√°bban nemhogy bevallotta, hogy fogyasztott marihu√°n√°t, de a legaliz√°ci√≥ aktivist√°ja is volt. A fŇĪsz√≠v√°snak viszont v√©gk√©pp olyan jelei vannak, amiket nem lehet leplezni, fŇĎleg nem olyan megfigyelŇĎ elŇĎtt, mint √©n, aki j√≥ sok besz√≠vott embert l√°tott.

Advertisement

A politkus az Indexnek azt nyilatkozta, hogy megelégelte a dolgot, és feljelenti azt, aki azt írta a közleménybe, hogy:

Juhász Péter viselkedése arra enged következtetni, hogy drogos befolyásoltság alatt vitte véghez mai akcióját.

Az √∂nkorm√°nyzat idegess√©ge v√©g√ľl is √©rthetŇĎ, fŇĎleg a tulajdonosi bizotts√°g√©, hiszen nemr√©g ker√ľlt a nyilv√°noss√°g el√© Rog√°n Antal kor√°bbi polg√°rmester gyan√ļs ingatlanbiznisze, amikor egy √©rt√©kes kisk√∂r√ļti √ľzlethelyis√©get elŇĎbb b√©rbe adott az elsŇĎ fokon maffiatev√©kenys√©g√©rt el√≠t√©lt Portik Tam√°s egykori √©lett√°rs√°nak, majd az √∂nkorm√°nyzat azonnal el is adta neki a boltot hatalmas kedvezm√©nnyel, hogy a nŇĎ p√°r h√≥napon bel√ľl dupla √°ron, 50 milli√≥t keresve tov√°bbpasszolja. A nŇĎ, P√°pa Marianne elsŇĎ f√©rje Habony √Ārp√°d minisztereln√∂ki tan√°csad√≥ √©s ismert Rog√°n-sz√∂vets√©ges nagyb√°tyja volt.

Advertisement

A V√°rosh√°za mellett, a Kisk√∂r√ļton tal√°lhat√≥ √ľzlet n√©gyzetm√©ter√°ra √≠gy a tizede volt annak, amekkor√°n most gazd√°t cser√©l egy eg√©sz De√°k Ferenc utcai h√°z, onnan p√°r sz√°z m√©terre.

(A k√©pen a P√°p√°t√≥l a boltot 102 milli√≥√©rt megv√°s√°rl√≥ gr√ļz √°llampolg√°rs√°g√ļ testv√©rp√°r l√°that√≥ a Kiosk nevŇĪ sz√≥rakoz√≥helyen.)