Ott voltam, és Juhász nem volt bedrogozva

Illustration for article titled Ott voltam, és Juhász nem volt bedrogozva

Közleményben állítja a belvárosi önkormányzat, hogy Juhász Péter drogos állapotban balhézott az épületben. Én az események után, ott helyben találkoztam vele, és egyáltalán nem volt bedrogozva. Azért mocskolják, mert nem akartak odaadni neki fontos dokumentumokat.

Advertisement

De jogi érvekre hivatkozva a végén mégis kénytelenek voltak erre.

Kora délután írtam arról egy posztot, hogy a belvárosi önkormányzat tulajdonosi bizottsága, illetve az aljegyző meg akarták akadályozni, hogy Juhász képviselő magával vigye a bizottsági ülés döntéseihez szükséges iratokat, amihez egyébként képviselőként joga van. A vita annyira elmérgesedett, hogy rendőr kihívása is szóba került, de a hivatali dolgozók végül megadták magukat, így Juhász a kért dokumentumok fénymásolataival távozhatott.

Advertisement

Ekkor, konkrétan ebben a pillanatban találkoztam az épület előtt az onnan kijövő Juhásszal. Nem véletlenül, azért mentem oda, mert amikor a rendőrség kihívása került szóba, felhívott telefonon, hogy izgalmas akció zajlik az önkormányzatban.

Advertisement

A történés közepén találkoztam Juhásszal és beszélgettem vele kábé tíz percet. Nincs beépített drogszondám, de amennyire ezt szemrevételezés és elbeszélgetés útján meg lehet állapítani, teljesen józan volt. Juhász korábban nemhogy bevallotta, hogy fogyasztott marihuánát, de a legalizáció aktivistája is volt. A fűszívásnak viszont végképp olyan jelei vannak, amiket nem lehet leplezni, főleg nem olyan megfigyelő előtt, mint én, aki jó sok beszívott embert látott.

A politkus az Indexnek azt nyilatkozta, hogy megelégelte a dolgot, és feljelenti azt, aki azt írta a közleménybe, hogy:

Juhász Péter viselkedése arra enged következtetni, hogy drogos befolyásoltság alatt vitte véghez mai akcióját.

Advertisement

Az önkormányzat idegessége végül is érthető, főleg a tulajdonosi bizottságé, hiszen nemrég került a nyilvánosság elé Rogán Antal korábbi polgármester gyanús ingatlanbiznisze, amikor egy értékes kiskörúti üzlethelyiséget előbb bérbe adott az első fokon maffiatevékenységért elítélt Portik Tamás egykori élettársának, majd az önkormányzat azonnal el is adta neki a boltot hatalmas kedvezménnyel, hogy a nő pár hónapon belül dupla áron, 50 milliót keresve továbbpasszolja. A nő, Pápa Marianne első férje Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és ismert Rogán-szövetséges nagybátyja volt.

A Városháza mellett, a Kiskörúton található üzlet négyzetméterára így a tizede volt annak, amekkorán most gazdát cserél egy egész Deák Ferenc utcai ház, onnan pár száz méterre.

Advertisement
Illustration for article titled Ott voltam, és Juhász nem volt bedrogozva

(A képen a Pápától a boltot 102 millióért megvásárló grúz állampolgárságú testvérpár látható a Kiosk nevű szórakozóhelyen.)

Share This Story

Get our newsletter