Egy oldalon meg tudod n√©zni, hogy a te c√≠med is k√∂zt√ľk van-e. Az eny√©m mindenesetre nincs!

A Daily Dot √≠rta meg, hogy mintegy √∂tmilli√≥ Gmail-c√≠m √©s a hozz√° tartoz√≥ jelsz√≥ ker√ľlt ki egy orosz Bitcoin-f√≥rumra. Az adatok j√≥ r√©sze m√°r el√©v√ľlt, nem friss, de a 60 sz√°zal√©kuk m√©g mindig stimmel.

√ögy tŇĪnik, hogy nem a Gmailt hekkelt√©k meg, hanem csak az elm√ļlt √©vek folyam√°n innen-onnan √∂sszehal√°szott-lopott jelszavak list√°ja sziv√°rgott ki. Itt tudod megn√©zni, hogy a ti√©d is k√∂zt√ľk van-e, b√°r a nagy forgalomnak k√∂sz√∂nhetŇĎen akadozik kicsit, de ha friss√≠tesz p√°rat, elŇĎbb vagy ut√≥bb bej√∂n. (Disclaimer: sok tech-site aj√°nlja ugyan ezt az oldalt, de csak a saj√°t felelŇĎss√©g√©re haszn√°lja mindenki, mindenesetre lehets√©ges, hogy h√°rom karaktert * jellel helyettes√≠ts√ľnk. Vagy automatikusan megv√°ltoztatjuk a jelszavunkat, ha nem b√≠zunk ebben.)

Disclaimer 2: A Lifehacker (testv√©roldalunk) idŇĎk√∂zben kivette a jelsz√≥ellenŇĎrzŇĎ linket, √ļgyhogy mi is kivessz√ľk, mert gyan√ļs dolgok der√ľltek ki r√≥la.

Disclaimer 3: Helyette itt van egy m√°sik ellenŇĎrzŇĎ, megb√≠zhat√≥bb forr√°sb√≥l, b√°r az IsleakedrŇĎl sem bizonyosodott be, hogy k√°rt√©kony lenne.

Advertisement

Ha megtal√°lod k√∂zt√ľk a c√≠medet √©s az aktu√°lis jelszavadat, v√°ltoztasd meg. Van egy√©bk√©nt egy m√°sik hasonl√≥ adatb√°zis is ‚Äď ebben ez a legutols√≥ ereszt√©s m√©g nincs benne, de √©rdemes ott is megn√©zni az emailed.

Update: A Redditen vannak, akik szerint ezek nem is Gmail-jelszavak, hanem az azzal haszn√°lt egy√©b oldalakhoz tartoz√≥ jelszavak. A linken megn√©zhetitek, mik azok, de egyelŇĎre m√©g senki sem biztos semmiben.

Advertisement

(via Lifehacker)