Illustration for article titled Ötmillió Gmail-jelszó szivárgott ki, talán a tiéd is

Egy oldalon meg tudod nézni, hogy a te címed is köztük van-e. Az enyém mindenesetre nincs!

Advertisement

A Daily Dot írta meg, hogy mintegy ötmillió Gmail-cím és a hozzá tartozó jelszó került ki egy orosz Bitcoin-fórumra. Az adatok jó része már elévült, nem friss, de a 60 százalékuk még mindig stimmel.

Úgy tűnik, hogy nem a Gmailt hekkelték meg, hanem csak az elmúlt évek folyamán innen-onnan összehalászott-lopott jelszavak listája szivárgott ki. Itt tudod megnézni, hogy a tiéd is köztük van-e, bár a nagy forgalomnak köszönhetően akadozik kicsit, de ha frissítesz párat, előbb vagy utóbb bejön. (Disclaimer: sok tech-site ajánlja ugyan ezt az oldalt, de csak a saját felelősségére használja mindenki, mindenesetre lehetséges, hogy három karaktert * jellel helyettesítsünk. Vagy automatikusan megváltoztatjuk a jelszavunkat, ha nem bízunk ebben.)

Advertisement

Disclaimer 2: A Lifehacker (testvéroldalunk) időközben kivette a jelszóellenőrző linket, úgyhogy mi is kivesszük, mert gyanús dolgok derültek ki róla.

Disclaimer 3: Helyette itt van egy másik ellenőrző, megbízhatóbb forrásból, bár az Isleakedről sem bizonyosodott be, hogy kártékony lenne.

Advertisement

Ha megtalálod köztük a címedet és az aktuális jelszavadat, változtasd meg. Van egyébként egy másik hasonló adatbázis is – ebben ez a legutolsó eresztés még nincs benne, de érdemes ott is megnézni az emailed.

Update: A Redditen vannak, akik szerint ezek nem is Gmail-jelszavak, hanem az azzal használt egyéb oldalakhoz tartozó jelszavak. A linken megnézhetitek, mik azok, de egyelőre még senki sem biztos semmiben.

Advertisement

(via Lifehacker)

Share This Story

Get our newsletter