Öt képviselő, akik meg sem szólaltak 2010 óta

Illustration for article titled Öt képviselő, akik meg sem szólaltak 2010 óta

Az MTI az előbb kiadott pár érdekes adatot a 2010 áprilisában megválasztott országgyűlés működéséről. Ennek alapján 5 fideszes képviselő 4 évig csak hallgatott a Parlamentben, mint a sír. Cserna Gábor, Bíró Márk, Molnár Ágnes, Meggyes Tamás és Kubatov Gábor voltak szégyenlősek.

Advertisement

A fentiek közül Meggyes Tamás és Kubatov Gábor neve lehet ismertebb. Meggyest volt esztergomi polgármesterként sorozatos botrányai, valamint Tétényi Éva polgármester munkájának fideszes obstruálása miatt ismerhetjük. Kubatov Gábor pedig... Nos, ő Kubatov Gábor.

A magyar országgyűlés jelenleg aréna típusú, ami azt jelenti, hogy alapvetően a politikai vita, a beszéd, és nem a törvényalkotás színhelye, hiszen az a kormány és a minisztériumok berkeiben zajlik. Nem véletlen, hogy a legkisebb parlamenti frakció vezetőjének, Schiffer Andrásnak csaknem ezer felszólalása több mint három teljes napot tett ki.

Advertisement

A kormánynak hagyományosan számtalan csatorna áll rendelkezésére az üzeneteinek célba juttatásához. Bármennyire is parttalannak tűnjön olykor a vita, az ellenzék otthon érezheti magát a napirend előttiek és az azonnali kérdések terén, amik tipikusan vitaparlamenti műfajok. Azért egy verset Kubatov is igazán elszavalhatott volna, csak úgy napirend után.

[Kép: parlament.hu]

Share This Story

Get our newsletter