Nemcsak j√≥ bagettben, de GDP-ben is: a tavalyi 35 277 doll√°ros d√©l-koreai GDP-t a Moody‚Äôs 2020-ra 46 980 doll√°rra j√≥solja, ugyanekkorra Franciaorsz√°g√©t 45 887 doll√°rra. √Čs lehet, hogy j√≥ bagettben is. D√©l-Kore√°ban nagyon j√≥ bagettek vannak.

Nem mintha le k√©ne nyomnia D√©l-Kore√°nak Franciaorsz√°got bagettben, mert a vil√°g egyik legjobb konyh√°j√°val rendelkezik. De ettŇĎl f√ľggetlen√ľl az orsz√°g tetszŇĎleges utcasark√°n √©s alulj√°r√≥j√°ban kapunk frissen s√ľlt bagettet √©s kal√°csot a Paris Baguette p√©ks√©gh√°l√≥zat √ľzleteiben. R√°ad√°sul nagyon finom bagettet √©s kal√°csot.

Az orsz√°g gazdas√°gi fejlŇĎd√©se az√©rt is elk√©pesztŇĎ, mert az √∂tvenes √©vekben m√©g egy szarr√° lŇĎtt romhalmaz volt, rosszabb mutat√≥kkal √©s rem√©nytelenebb j√∂vŇĎvel, mint a Kong√≥. Ez ma m√°r nem igaz.

Persze D√©l-Korea sincs probl√©m√°k n√©lk√ľl: iszony√ļ verseny van minden√©rt, √©s alkoholizmusban √©s a szaporod√°si kedv teljes hi√°ny√°ban m√©g Magyarorsz√°got is fel√ľlm√ļlja.

Advertisement

Forr√°s: Quartz (a c√≠mlapk√©p a faragott √≥ri√°sp√©niszeirŇĎl √©s festŇĎi tengerpartj√°r√≥l h√≠res d√©l-koreai Hesindang-park egyik sz√∂kŇĎk√ļtj√°t √°br√°zolja)