Öt év múlva Dél-Korea lenyomhatja Franciaországot

Nemcsak jó bagettben, de GDP-ben is: a tavalyi 35 277 dolláros dél-koreai GDP-t a Moody’s 2020-ra 46 980 dollárra jósolja, ugyanekkorra Franciaországét 45 887 dollárra. És lehet, hogy jó bagettben is. Dél-Koreában nagyon jó bagettek vannak.

Advertisement

Nem mintha le kéne nyomnia Dél-Koreának Franciaországot bagettben, mert a világ egyik legjobb konyhájával rendelkezik. De ettől függetlenül az ország tetszőleges utcasarkán és aluljárójában kapunk frissen sült bagettet és kalácsot a Paris Baguette pékséghálózat üzleteiben. Ráadásul nagyon finom bagettet és kalácsot.

Illustration for article titled Öt év múlva Dél-Korea lenyomhatja Franciaországot
Advertisement

Az ország gazdasági fejlődése azért is elképesztő, mert az ötvenes években még egy szarrá lőtt romhalmaz volt, rosszabb mutatókkal és reménytelenebb jövővel, mint a Kongó. Ez ma már nem igaz.

Persze Dél-Korea sincs problémák nélkül: iszonyú verseny van mindenért, és alkoholizmusban és a szaporodási kedv teljes hiányában még Magyarországot is felülmúlja.

Advertisement

Forrás: Quartz (a címlapkép a faragott óriáspéniszeiről és festői tengerpartjáról híres dél-koreai Hesindang-park egyik szökőkútját ábrázolja)

Share This Story

Get our newsletter