Az LMP-s politikus a szerda esti ATV-s interj√ļ ut√°n Facebookon fogadta meg, hogy nem assziszt√°l tov√°bb a szalonrasszizmushoz.

Osztolyk√°n az LMP fŇĎpolg√°rmester-helyettes jel√∂ltjek√©nt √©rkezett az Egyenes besz√©d c√≠mŇĪ mŇĪsorba, ahol azonban B√°n√≥ Andr√°s a felsŇĎzsolcai lincsel√©srŇĎl kezdte k√©rdezni, azon bel√ľl is "a cig√°ny n√©pl√©lekrŇĎl", b√°rmi is legyen az. (A teljes mŇĪsor itt n√©zhetŇĎ meg.)

A rendk√≠v√ľl kellemetlen besz√©lget√©sben Osztolyk√°n v√©g√ľl belement, hogy v√°laszoljon B√°n√≥nak, de a Facebookon a mai bejegyz√©s√©ben azt √≠g√©rte, t√∂bb√© nem lesz ilyen: "√Čszre k√©ne venn√ľnk, hogy ez mekkora felelŇĎss√©g sz√©pen kedvesen mosolyogva erŇĎs√≠teni a sztereot√≠pi√°kat, sot √ļjakat teremteni. El√©g volt a szalon rasszizmusb√≥l √©s r√©szemrŇĎl el√©g volt a puhas√°gb√≥l, a megfelelni v√°gy√°sb√≥l...Sajn√°lom, hogy nem j√∂ttem ki, sajn√°lom, hogy nem k√©rdeztem vissza a magyar n√©pl√©lekre...Legk√∂zelebb "odav√°gok" √©s veszem a kalapom..." - √≠rta a cig√°ny sz√°rmaz√°s√ļ politikus.