This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Osztolykán Ágnes sajnálja, hogy nem vágott oda

Illustration for article titled Osztolykán Ágnes sajnálja, hogy nem vágott oda

Az LMP-s politikus a szerda esti ATV-s interjú után Facebookon fogadta meg, hogy nem asszisztál tovább a szalonrasszizmushoz.

Advertisement

Osztolykán az LMP főpolgármester-helyettes jelöltjeként érkezett az Egyenes beszéd című műsorba, ahol azonban Bánó András a felsőzsolcai lincselésről kezdte kérdezni, azon belül is "a cigány néplélekről", bármi is legyen az. (A teljes műsor itt nézhető meg.)

Illustration for article titled Osztolykán Ágnes sajnálja, hogy nem vágott oda
Advertisement

A rendkívül kellemetlen beszélgetésben Osztolykán végül belement, hogy válaszoljon Bánónak, de a Facebookon a mai bejegyzésében azt ígérte, többé nem lesz ilyen: "Észre kéne vennünk, hogy ez mekkora felelősség szépen kedvesen mosolyogva erősíteni a sztereotípiákat, sot újakat teremteni. Elég volt a szalon rasszizmusból és részemről elég volt a puhaságból, a megfelelni vágyásból...Sajnálom, hogy nem jöttem ki, sajnálom, hogy nem kérdeztem vissza a magyar néplélekre...Legközelebb "odavágok" és veszem a kalapom..." - írta a cigány származású politikus.

Share This Story

Get our newsletter