Ez napjaink egyik √©getŇĎ k√©rd√©se ‚Äď b√°r azt nem √°ll√≠tan√°m, hogy egy komplett orsz√°g r√°gja a k√∂rm√©t, ink√°bb csak amolyan szubkultur√°lis dilemm√°nak nevezn√©m ezt. Igen, mindketten ott vannak. Mik√∂zben Szab√≥ Zolt√°n a fenti √∂nkritikus fot√≥t posztolta, √Āder J√°nos aj√°nlatot tett.

Az MTI tudósítása szerint:

√Āder v√≠z√ľgyi szak√©rtelmet √©s technol√≥gi√°t aj√°nlott Vietnamnak

Magyarorsz√°g komoly √©s felaj√°nlhat√≥ szak√©rtelemmel, technol√≥gi√°val rendelkezik az √°rv√≠zi v√©dekez√©sben, a szennyv√≠ztiszt√≠t√°sban √©s az arz√©nmentes√≠t√©sben ‚Äď t√°j√©koztatta √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k a vietnami v√≠z√ľgyi szektor k√©pviselŇĎit p√©nteken Hanoiban. Az √°llamfŇĎ egyhetes hivatalos l√°togat√°son tart√≥zkodik Vietnamban.

A tal√°lkoz√≥n, ahol t√∂bbek k√∂z√∂tt jelen volt a vietnami minisztereln√∂k-helyettes is, √Āder J√°nos azt mondta, hogy a kl√≠mav√°ltoz√°s hat√°sait Magyarorsz√°g √©s Vietnam is megszenvedi. Kit√©rt arra, hogy a kiot√≥i szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°sa √≥ta sajn√°latos m√≥don nemhogy cs√∂kkent, de 30 sz√°zal√©kkal nŇĎtt a sz√©ndioxid koncentr√°ci√≥ja a l√©gk√∂rben. Eml√©keztetett arra, hogy K√≠na √©s az Egyes√ľlt √Āllamok a szerzŇĎd√©st al√° sem √≠rta.

Mint mondta, a kl√≠mav√°ltoz√°s hat√°sainak 80 sz√°zal√©ka a vizekkel f√ľgg √∂ssze. Hangs√ļlyozta, hogy kiemelkedŇĎ Magyarorsz√°g felaj√°nlhat√≥ szak√©rtelme √©s technol√≥gi√°ja az √°rv√≠zi v√©dekez√©sben, a szennyv√≠ztiszt√≠t√°sban √©s az arz√©nmentes√≠t√©sben.

P√©ldak√©nt eml√≠tette a tavalyi dunai √°rvizet. √ögy fogalmazott, hogy a levonul√≥ √°rat sem N√©metorsz√°gban, sem Ausztri√°ban, sem Szerbi√°ban nem tudt√°k a g√°tak k√∂z√∂tt tartani, egyed√ľl Magyarorsz√°gon siker√ľlt a szakembereknek megf√©kezni√ľk a foly√≥t.

Stb.

Egy h√©t nagy idŇĎ, b√°rmi lehets√©ges. Tal√°n csak az nem, ami √öj-Z√©landon t√∂rt√©nt. A legend√°s indexes publicista, amennyire ismerem, soha nem tenne ilyet.

Advertisement