Illustration for article titled Összefut-e vajon az indexes Szabó Zoltán Áder Jánossal Vietnamban?

Ez napjaink egyik égető kérdése – bár azt nem állítanám, hogy egy komplett ország rágja a körmét, inkább csak amolyan szubkulturális dilemmának nevezném ezt. Igen, mindketten ott vannak. Miközben Szabó Zoltán a fenti önkritikus fotót posztolta, Áder János ajánlatot tett.

Advertisement

Az MTI tudósítása szerint:

Áder vízügyi szakértelmet és technológiát ajánlott Vietnamnak

Magyarország komoly és felajánlható szakértelemmel, technológiával rendelkezik az árvízi védekezésben, a szennyvíztisztításban és az arzénmentesítésben – tájékoztatta Áder János köztársasági elnök a vietnami vízügyi szektor képviselőit pénteken Hanoiban. Az államfő egyhetes hivatalos látogatáson tartózkodik Vietnamban.

A találkozón, ahol többek között jelen volt a vietnami miniszterelnök-helyettes is, Áder János azt mondta, hogy a klímaváltozás hatásait Magyarország és Vietnam is megszenvedi. Kitért arra, hogy a kiotói szerződés aláírása óta sajnálatos módon nemhogy csökkent, de 30 százalékkal nőtt a széndioxid koncentrációja a légkörben. Emlékeztetett arra, hogy Kína és az Egyesült Államok a szerződést alá sem írta.

Mint mondta, a klímaváltozás hatásainak 80 százaléka a vizekkel függ össze. Hangsúlyozta, hogy kiemelkedő Magyarország felajánlható szakértelme és technológiája az árvízi védekezésben, a szennyvíztisztításban és az arzénmentesítésben.

Példaként említette a tavalyi dunai árvizet. Úgy fogalmazott, hogy a levonuló árat sem Németországban, sem Ausztriában, sem Szerbiában nem tudták a gátak között tartani, egyedül Magyarországon sikerült a szakembereknek megfékezniük a folyót.

Advertisement

Stb.

Egy hét nagy idő, bármi lehetséges. Talán csak az nem, ami Új-Zélandon történt. A legendás indexes publicista, amennyire ismerem, soha nem tenne ilyet.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter