Elől a zseniális Eden Ben Basat ékpárja Ondó János, de hátul is akad egy-két meglepetés! Désiré Segbe vajon kapott meghívót?

Az régóta világos volt, hogy ha hirtelen milliárdos leszek, összevásárolok egy focicsapatot. Amióta megismertem a gólerős Eden Ben Basatot, úgy éreztem, hogy őköré fel lehetne építeni egy klassz tematikus válogatottat. A végén, egy rakás Tumblr-ismerős segítségével, akiknek ezúton is köszönöm a vidám perceket, sikerült is a dolog. Íme a csapat:

A kapuban egyelőre megkérdőjelezhetetlen Hans Jörg Butt helye, aki csak tavaly vonult vissza a Bayernből, így egy jó szaftos ajánlattal reaktiválható lehet.

A balhátvéd nyilván csakis Michel Bastos lehet, aki erős, gyors, hatalmas lövése van, a hátvédkedés mellett és bal futóban is használható, még csak harminc, de máris feladta a minőségi focit és az Emirátusokban játszik, vagyis az isten is nekünk teremtette. Jobbhátvédben a csupa izom cordobai Allan Nyom helye bombabiztos, középen az egy-két évig még simán elszöszmötölő Nicky Butt oktatgathatja a 19 éves, tehetséges albán védőt, Orgest Buzit.

A középpályán a szamoai válogatott Sopo FaKaua tömheti passzokkal a török Emrah Bassant, aki az Antalyasporban is mindig veszélyes a kapura. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Jakub Tosik, Jagellonia Bialystok dupla tüdejű lengyel fregoliembere sokszor fogja elszomorítani a Kúróválogatott ellenfeleit, óriási jövő vár a csapatra, különös tekintettel arra, hogy Mikas Kura, a kicsi, de játékos litván középpályás száguldozhat bármelyik szélen, nem lehet nehéz megvenni a Banga Gargdzaitól.

Bassan helyzete azonban nem gránitszilárd, nemhiába topog a mészcsíkon Tomás Pina a Villarealból. És igen, ott melegít az albán-ausztrál asszony, Ellvana Curo is, mert nálunk aztán nincs nemi megkülönböztetés.

Advertisement

A csatársorban Eden Ben Basat ugye alapember, mellé egyelőre a cigándi Ondó Jánost jelöltem a kezdőbe, de az az igazság, hogy az állandó játéklehetőségért igencsak meg kell harcolnia a Metz B góltalan, de annál ígéretesebb driblikirályával, aki nem más, mint Désiré Segbe.

A válogatott az összetartásait és a téli edzőtáborait a görögországi Kiveriben, illetve a kenyai Nyali Beachen fogja tartani, a két, a klub bevében nyiltkozó PR-es az albán Flakon Geci és a görög Gerorge Tsioulos Kiveri lesznek, testvérklubjaink pedig az etióp Nyala Sports Club és az olasz Campobasso.

Szóval így néz most ki a csapat, ha van erős jelölted, felvesszük a megfigyeltek listájára:

H.-J. Butt - Bastos, Buzi, N. Butt, Nyom - Kura, Tosik, Bassan (Pina), Sopo FaKaua - Ben Basat, Ondó (Segbe)