​Összeállhat a Kaka–Orbán-középpálya

Illustration for article titled ​Összeállhat a Kaka–Orbán-középpálya

Nem lehet akkora idióta a Fidesz, hogy ne indítsa el Berlusconit az EP-választásokon. Vagy sose jut ki a Videoton még ez EL-be sem.

Advertisement
Illustration for article titled ​Összeállhat a Kaka–Orbán-középpálya

Az a semminél is kevesebbet jelent, hogy Kocsis Máté fideszes kommunikációs igazgató alaptalannak nevezte a hét hírét, miszerint Silvio Berlusconi fontolgatja, hogy Magyarországon induljon az EP-választásokon jövőre. Az olasz szenátusból nemrég kizárt Berlusconi olasz sajtóhírek szerint azt latolgatja, hogy jövőre nálunk, Bulgáriában vagy Észtországban indulna, így térve vissza legalább az európai politikába.

Advertisement

Az EP-választásokon a tagországok politikusai bármelyik országban próbálkozhatnak, technikai akadálya tehát nem lenne a dolognak. A La Reppublica szerint Berlusconi Magyarországot a Milan-szurkoló barátja, Orbán Viktor miatt választaná.

A dolog eleve csodás, mert magyar listán még nem indult bevallott kúrógép.

A Fidesz szereti magát következetes pártként bemutatni, és az világos, hogy a kormány három legfontosabb kedvenc témája között ott van a foci. Azt pontosan látni, mire mentek eddig a közpénzből elégetett milliárdokkal: a miniszterelnök saját focicsapatának, a Puskás Akadémiának a két legutóbbi meccsén 100-100 néző volt jelen. Ahhoz már bőven túl sokat költöttek futballra, hogy egy idő múlva ne kérdezzenek rá a választók. Ebben a kínos helyzetben mentöv lehet Berlusconi, aki a Videoton kapujába kölcsönadhatná a már 37 éves Abbiait, a védelembe az öregedő Bonerát vagy Mexest, a középpályára Kakát, aki óriási tengelyt alkothatna Orbán Gáspárral, előre meg Pazzinit. A Milan a mostaninál ettől sem lenne gyengébb, a Videoton kijuthatna minimum az EL-be, de a Platini-lebonyoltás miatt akár a BL-be is, és mindenki boldog lenne.

Share This Story

Get our newsletter