Illustration for article titled Őrület és fejetlenség a Keleti pályaudvaron

Vonattal hagynád itt a betondzsungelt a hosszú hétvégére? Vigyázz, olvasónk szerint a Keletinél teljes a dili! A kánikula, vagy valami más miatt sorok kígyóznak a pénztáraknál és az automatáknál, ezt írja nekünk Csilla.

Advertisement

Sziasztok!

Hátha tudok másoknak is segíteni ezen a kedélyes szombat délelőttön, ha megírom a tapasztalataimat.

Advertisement

Azt javaslom: aki a Keletiből induló vonattal szeretne most eljutni valahová, inkább másik állomáson próbáljon meg felszállni rá, mert a Keletiben ez jelen pillanatban kivitelezhetetlen. Az aluljáróban található jegypénztáraknál 100-200 fős sor áll, az elővárosi automatáknál pár tucat, a 9. vágány melletti IC-pénztárban szintén pár tucat ember. (Ez utóbbi egyébként a leggyorsabb. Az automatáknál az utasok sem tudják pontosan, mit szeretnének, van, aki segítőkész, de inkább mindenki csak idegeskedik. A központi kasszánál meg a szokásos fejetlenség.)

Illustration for article titled Őrület és fejetlenség a Keleti pályaudvaron
Advertisement

Érthetetlen okokból az aluljáróban nem is működik minden kassza, a 9. vágány mellett viszont kinyitottak gyorsan még egy irodát. Az egész helyzetet pedig az koronázza meg, hogy az utastájékoztató sem működik, az induló vonatokat a hangosbemondón mondják be. (Előny azoknál, akik beszélnek diszpécserül, és most idelinkelném a vonatkozó fejezetet a HIMYM-ből.)

Tiszta bolondokháza, pedig a Keleti az eleve legrosszabb a három közül, a Déli is, Nyugati is mindig sokkal gyorsabb, már ami a pénztárakat illeti. Egy vasutas azt mondta, valamilyen átállásról volt szó, ami félresikerült, de vagy tudta, mi a helyzet, vagy ő se.

Advertisement

Csilla ezt reggel fél kilenckor írta nekünk, frissebb információink egyelőre nincsenek. Ha épp a Keletiből utazol, vagy arra jártál ma, írd meg kommentben, most mi a helyzet.

Share This Story

Get our newsletter