Tizenkettedik alkalommal rendez √Črpatak ny√≠lt napot, ennek a c√©lja az lesz, hogy bemutassa az √©rpataki modell eredm√©nyeit. KŇĎt√∂r√©srŇĎl, buziz√°sr√≥l, liber√°lis √ľgyn√∂kh√°l√≥zatr√≥l egyelŇĎre nincsen sz√≥.

A hivatalos programot itt lehet let√∂lteni. Ha rajtam m√ļlna, √©n elvinn√©m magammal 50 bar√°tomat, felvenn√©nk fekete √∂lt√∂ny√∂ket, napszem√ľvegeket √©s eg√©sz nap r√°di√≥zn√°nk egym√°ssal olyanokat, hogy a "liber√°lis egy, itt liber√°lis kettŇĎ, v√©tel, jelkezz, puszillak" meg hogy "buzibomb√°kat bek√©sz√≠teni, c√©l a polg√°rmester". Ha valaki az orsz√°gnak abban a r√©sz√©ben √©l, vagy benne van egy j√≥ diliben, akkor n√©zze meg Magyarorsz√°g legfl√ļgosabb polg√°rmester√©t j√ļlius 12-√©n, p√©nteken 12 √≥r√°t√≥l. Mi sajnos nem tudunk ott lenni.

A teljes sajt√≥anyag az MTI-√ĖS-bŇĎl itt:

Az √Črpataki Modell elm√©leteinek √©s az √Črpataki Modell Orsz√°gos H√°l√≥zata gyakorlati eredm√©nyeinek megismer√©s√©re ny√≠lik √ļjabb lehetŇĎs√©g a Szabolcs-Szatm√°r-Bereg megyei k√∂zs√©gben, √Črpatakon j√ļlius 12-√©n, p√©nteken d√©lelŇĎtt 10 √≥r√°t√≥l. Ezeket a ny√≠lt napokat egyr√©szt az√©rt szervezz√ľk, hogy az √©rdeklŇĎdŇĎ telep√ľl√©svezetŇĎk, k√∂ztisztviselŇĎk vagy a rendfenntart√°s√©rt felelŇĎs szem√©lyek a helysz√≠nen is l√°thass√°k a m√≥dszer mŇĪk√∂d√©s√©t. M√°sr√©szt olyan r√°termett, elk√∂telezett embereket keres√ľnk, akik elkezdik a k√ľzdelmet a munk√°jukat nem v√©gzŇĎ hat√≥s√°gokkal, k√∂ztisztviselŇĎkkel szemben. Itt besz√©lhetnek azokkal a ‚Äěfrontharcosokkal‚ÄĚ, akik egym√°s munk√°j√°t seg√≠tve dolgoznak egy √©lhetŇĎ telep√ľl√©s megval√≥s√≠t√°s√°√©rt. K√©rd√©seket tehetnek fel, tan√°csokat k√©rhetnek √©s fogadhatnak meg, amiket saj√°t telep√ľl√©s√ľk√∂n is alkalmazni tudnak.

N√©h√°ny tud√≥s√≠t√°s ut√°n az orsz√°gos m√©dia egys√©gesen nevezte el a rendet k√∂z√©ppontba helyezŇĎ m√≥dszer√ľnket √Črpataki Modellnek, mely ir√°nt az√≥ta sz√©lesk√∂rŇĪ hazai √©s nemzetk√∂zi √©rdeklŇĎd√©s mutatkozott. Az ablakon kidobott p√©nzt√°mogat√°sok, az √°tgondolatlan beruh√°z√°sok helyett a hat√°lyos t√∂rv√©nyek betartat√°s√°val, hat√°rozott ir√°ny√≠t√°ssal csod√°kat lehet tenni egy k√∂z√∂ss√©gben. A m√≥dszerek nyilv√°nosak √©s t√∂rv√©nyesek, erŇĎs elhat√°roz√°ssal √©s k√∂vetkezetess√©ggel alkalmazhat√≥ak, eredm√©nyeik nagyon hamar jelentkeznek.

A ny√≠lt napon a magyar-cig√°ny egy√ľtt√©l√©s j√≥ p√©ld√°j√°nak bemutat√°sa sor√°n lehetŇĎs√©g ny√≠lik besz√©lni a helyi k√∂z√∂ss√©gben √©p√≠tŇĎ munk√°t v√©gzŇĎ, b√ľszke cig√°ny emberekkel.

Az √©rdeklŇĎdŇĎk megismerhetik az emberek kiz√°r√≥lag √©rt√©k ment√©n t√∂rt√©nŇĎ megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s√©nek gyakorlat√°t, ahol nem a bŇĎrsz√≠n vagy a vagyoni helyzet sz√°m√≠t, hanem kiz√°r√≥lag az, hogy √∂nmag√°√©rt √©s a k√∂z√∂ss√©g√©rt √©p√≠tŇĎ vagy rombol√≥ munk√°t v√©gez.

Minden √©rdeklŇĎdŇĎt szeretettel v√°runk j√ļlius 12-√©n, p√©nteken az imm√°r tizenkettedik alkalommal megszervez√©sre ker√ľlŇĎ ny√≠lt napunkra, √Črpatakra. Dr. Orosz Mih√°ly Zolt√°n polg√°rmester

Advertisement

Fotó: erpatak.hu