This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orosz Péter úgy nyakon vágta a biciklist, hogy még mindig fáj neki

Illustration for article titled Orosz Péter úgy nyakon vágta a biciklist, hogy még mindig fáj neki

Az történt, ami még álmunkban sem reméltünk volna: jelentkezett a kerékpáros ember, aki múlt héten keveredett konfliktusba Orosz Péterrel. És azt kérte tőlünk, hogy adjunk helyet az ő verziójának is, ami – mit ad isten – egyetlen ponton sem egyezik kollégánkéval.

Advertisement

A kerékpáros embert – állítása szerint – úgy hívják, hogy Koczka Zsolt. Be kell vallanunk, gyanakvóak voltunk eleinte. Elsősorban a száz százalékban eltérő történet, másodsorban a kissé fura, vélhetően csak észrevételei közlése végett létrehozott mailcíme miatt – ezt nyilván nem hozzuk nyilvánosságra –, harmadrészt pedig azért, mert egyetlen eleme sincs a verziójának, amit ne lehetett volna megalkotni az Orosz-poszt kiforgatásával. És még azért is voltunk gyanakvóak, mert az internet színes és izgalmas világában nemegyszer fordult elő – hisz mások mellett olyan ügyes srácok forgatják a poénkereket, mint az indexes Dezső András vagy a mi New Yorkba szakadt Etelénk –, hogy egyik-másik szerkesztőséget alaposan megmédiahekkelték. E gyanakvásunk még mindig nem szunnyadt el, de úgy döntöttünk, hogy mindegy: a Koczka-leveleknek előttetek a helyük. Mert jók!

Advertisement

Íme tehát az első:

Kedves Péter és hozzászólók!

Ezúton leírom ezt az incidenst az Én szemszögemből.

Az első különbség az, hogy Én vállalni fogom amit tettem, ellentétben Péterrel.

Elöljáróban annyit, hogy életvitel szerűen kerékpározom, sőt rendszeresen velem kerékpározik a 14 éves gyermekem is.

Soha nem fordult elő még konfliktusom gyalogosokkal és java részt a gépjárművek között szoktam kerékpározni, ahol sajnos már el is ütöttek egyszer. Ha az ember a Gellért térről a Fővám térre szeretne átjutni kerékpárral, azt csak a járdán tudja megtenni. Nap mint nap rendszeresen járok át a hídon, ahol, ha csengetek, a járókelők félre lépnek, Én pedig megköszönöm nekik. A csengő a méretéből adódóan nem tud agresszíven csengetni, átmérője 3 cm.

Ha Péter csütörtökön reggel 8 órakor is a hídon próbált volna sétálni (amikor először bicikliztem át), akkor láthatta volna a híd budai hídfőjénél a kerékpáros demonstrációt, ami azt hirdette, hogy minél több ember járjon munkába kerékpárral.

Valószínű nem ide tették volna ezt a rendezvényt, ha nem lehetne áthajtani a Szabadság hídon.

De térjünk vissza a konkrétumokra.

Az esemény 12 órakor történt. Budáról hajtottam át Pest irányába a híd jobb oldali járdáján. Péter a járda kellős közepén sétált komótosan. Az első csengetésemre nem reagált semmit, majd amikor megpróbáltam volna elmenni mellette a bal oldalán, balra lépett egyet. Erre Én lefékeztem és azt találtam mondani, hogy "ez fain volt öcsém". Ezek után, ahogy elgurultam mellette meglökött hátulról. Én erre idegesen lepattantam a kerékpárról és megkérdeztem, hogy "mi a f..szt csinálsz b@zdmeg"? Majd Ő közölte szintén keresetlen szavak kíséretében, hogy ez nem kerékpár út.

A szóváltás után nem a járomcsontját, hanem a fülét legyintettem meg. Majd lementünk a híd budai oldaláig, ahol diadalittasan mutatta, hogy nincs olyan tábla ami engedné a kerékpárral történő áthajtást. Az Én számat valóban elhagyták a keresetlen szavak, mondjuk nem feltétlenül abban a szóösszetételben ahogy Ő idézi.

Ezek után vissza ültem a kerékpárra és megpróbáltam elindulni, mire Péter mellém futott és az alkarjával torkon vágott, majd ezek után köptem Őt arcon.

A híd pesti végén volt egy ülő alkalmatosság amire leültem és letámasztottam a kerékpárt, mert alig kaptam levegőt és alig tudtam nyelni az ütéstől. Én ott ültem amikor Péter mellém ért, és valamit oda kiabált, majd teli pofával röhögött rajtam.

Ezután történt a záró futó verseny.

Kedves hozzászólók!

Kérdem Én, hogy, ha esetleg az Ő lökésétől kiesek a gépkocsik közé, akkor is ki került volna ez a poszt? Esetleg azzal a címmel, hogy "így jár aki rá mer csengetni Petire"?

Ebből az eseményből Én azt látom, hogy Péternek lett egy tartalmas napja, ami a hozzászólások olvasásával és megválaszolásával zajlott. Csak pont a lényeget felejtette ki, az Ő tetteit, ebben az igen szépen körül írt történetben.

Egyébként az óvodában az óvónők azt mondták "úgy kezdődött, hogy Ő vissza ütött".

Az egész egy provokáció volt, amibe Péternél még a fizikai inzultáció is belefért. Az igen hangzatos (senkit sem érdeklő) nyál elemzéses helyett inkább a pontos tényeket kellett volna leírni, bár így biztos nem szereztél volna Neked igazat adó hozzászólást. Péter nagyon tisztában van a jogaival és azoknak akiknek ír (az olvasóknak) nincs joguk megtudni a teljes igazságot? Mi történik, ha egy gyerek vagy egy hölgy csenget rá?

Van még két ide illő mondás, "mindig az kiabál akinek ég a háza" (tegnapi posztra gondolok), " ahol fát vágnak, ott forgács is van" (itt pedig a sajnálatos módon megtörtént eseményre gondolok).

Azzal egyet értek, hogy az embert a cselekedetei minősítik, és nagyon sajnálom, hogy ennyire elragadtattam magam.

Részemről ezzel lezártnak tekintem az ügyet, egyúttal felháborítónak tartom, hogy valaki tények elhallgatásával szerez magának hírnevet és rajongó tábort.

Zsolt

Ezt követően Inkei kolléga arra kérte Zsoltot, írja le, hogy nézett ki az agresszív, torokra támadó Orosz Péter az affér idején, és ha lehet, küldjön magáról fényképet, amelyekben a fenti ruhadarabokban figyelhetnénk őt meg. Nem küldött, de ezt írta:

Tisztelt Inkei Bence!

Számomra elég aggályos ez a hozzáállás az Önök részéről, amit az Orosz Péter elmondott Önök szerint az az igazság. Őt mindenféle ellenőrzés nélkül 1,5 órával a történtek után közzé teszik.

Szeretném megkérdezni, hogy az általa elmondottakat hol sikerült leellenőrizniük, vagy netán az előnyt jelent, hogy rendszeresen posztol az Önök oldalán, esetleg még a kollégájuk is?

Egyébként Orosz Péter széles tűzpiros hózentrógert viselt szűkebb farmert, melynek hátulján foltok voltak, többek között piros is, illetve egy világos póló volt rajta. Vagy netán nekem is fotókat kellett volna készítenem.

Úgy érzem Önök időt próbálnak húzni, hátha kifáradok, és elállok a cikk közzé tételétől.

Amennyiben Önöknek nem áll szándékában közölni az igazságot, úgy közlendőmmel meg fogok találni más sajtó orgánumot. Egyébként a makulátlan Orosz Péter ütésétől a mai napig duzzanat van a nyakamon.

Üdvözlettel: Zsolt

Orosz Péter valóban így volt felöltözve akkor. De Zsolt még rátett egy lapáttal:

Tisztelt Inkei Bence!

Tájékoztatom, hogy Orosz Péter cselekedete a Btk. szerint kimeríti a szándékos veszélyeztetés kísérletét, és a jó gyakorlat szerint hozzá szokták tenni a súlyos testi sértés kísérletét is, mert a cselekmény sorozatból nagyon könnyen súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülés lehetséges.

Várom mielőbbi álláspontjukat!

Üdvözlettel: Koczka Zsolt

Hát itt tartunk most. Azon gondolkodunk éppen, hogy hívjuk-e a 112-t, vagy sem? Gyanús nekünk ez az Orosz, nagyon gyanús! Vitessük el bilincsben? Szerintetek mi legyen?

Share This Story

Get our newsletter