This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Öröm, boldogság, ajándék az élettől: újra teljes vonalán jár a HÉV

Illustration for article titled Öröm, boldogság, ajándék az élettől: újra teljes vonalán jár a HÉV

Mármint a szentendrei. A H5-ös. Nem mától, csak vasárnaptól, de az már szinte mindegy is.

Advertisement

Kellemetlen, hogy pont a legforróbb napokon és hetekben nem tette, de ne rágódjunk a múlton. A hőség–HÉV összefüggés lényege, hogy míg a 3-as metróban ilyenkor 42 fok van, és bele kell dögleni az oxigénhiányba, addig a 2-esben kellemes hűvösség jár a közlekedők kedvében. Hatalmasak a különbségek. Vagyis ha H5-tel indulok belvárosi irodánk felé, és a Batthyánytól metróval megyek tovább, onnantól máris jól érzem magam, és frissen, üdén láthatok munkához. Ezzel szemben ha a 106-os buszt és az Árpád hídi átszállást vagyok kénytelen választani – hisz nincs más, amit választhatnék –, akkor félholtan emelkedek fel a poklok tüzéből az Arany János utcánál, és jó darabig majdhogynem képtelen vagyok minőségi tartalmat előállítani.

Probléma? Naná, hogy az! Csak az enyém? Nem hinném!

Nos, ennek vége lesz vasárnaptól. Azért ilyen hirtelen, hogy a szigetesek is jól járjanak.

Advertisement

A BKK ezt írja:

Az elmúlt közel két hónapban a budai fonódó villamoshálózat megépítéséhez szükséges munkák zajlottak a HÉV-alagútban, valamint a Batthyány téren, amelynek födémszerkezetét egy 28 acéloszlopból álló oszlopsorral erősítették meg, hogy elbírja a fölötte – a Bem rakparton – az év végétől közlekedő villamosokat.

Advertisement

Azt is írja ugyan, hogy “további kiegészítő munkák miatt várhatóan augusztus végén néhány napig ismét autóbuszok járnak majd a Batthyány tér és a Szentlélek tér között”, de addigra csak megjön végre az ősz.

Share This Story

Get our newsletter