This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Őrjöngő, késelő, rongáló menekültekről ír Kocsis Máté

Illustration for article titled Őrjöngő, késelő, rongáló menekültekről ír Kocsis Máté

A józsefvárosi polgármester tegnap esti Facebook-posztjában Zuglót ajánlotta a menekültek figyelmébe, a játszóteret pedig lezáratta, noha ott volt a két mobilvécé.

A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.

Advertisement

Ezzel indította tegnap esti posztját Kocsis Máté, aki jelezte, megvédik a közvagyont, majd így folytatta:

A Keleti Pályaudvar közelsége miatt sok bevándorló választja ezt a teret, pedig Zugló sincs messze, ráadásul ottani kollégám, Karácsony Gergely polgármester úr mindent megad nekik: szállást, kosztot, sőt a pártja még az amúgy veszteséges fővárosi tömegközlekedést is ingyenessé tenné számukra. Majd a magyar adófizetők állják a bevándorlók helyett a számlát, szerinte. Akkor talán jobb, ha odamennek hozzá.

Advertisement

A poszt alatt óriási kommentvita alakult ki, a kedvenc részem ez:

Illustration for article titled Őrjöngő, késelő, rongáló menekültekről ír Kocsis Máté
Advertisement

Előtte még a Népszabadság számolt be róla, hogy építési területnek nyilvánították a II. János Pál pápa téri játszóteret, informálisan azzal az indokkal, hogy a menekültek „állandóan teleszarják és telehugyozzák” játszóteret, miközben a játszótéren volt eddig a két egyedüli mobilvécé. Mától állítólag nyolc újabb mobilvécét állítanak fel a közterületesek. Kocsis a fenti állítását a bűncselekményekről egyelőre semmivel nem támasztotta alá.

A fotók és a beszámolók szerint egyébként tényleg rengeteg a menekült a II. János Pál pápa (volt Köztársaság) téren, a helyzetet akár kritikusnak is lehet nevezni, de hogy miért kell pluszban még a hangulatot is kelteni az ilyenekkel, azt csak Kocsis Máté tudja. Meg persze Arthur Finkelstein/Habony Árpád, de ezt már lassan fölösleges is lesz leírni.

Advertisement

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Share This Story

Get our newsletter