Őrjöngő, késelő, rongáló menekültekről ír Kocsis Máté

Illustration for article titled Őrjöngő, késelő, rongáló menekültekről ír Kocsis Máté

A józsefvárosi polgármester tegnap esti Facebook-posztjában Zuglót ajánlotta a menekültek figyelmébe, a játszóteret pedig lezáratta, noha ott volt a két mobilvécé.

A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.

Advertisement

Ezzel indította tegnap esti posztját Kocsis Máté, aki jelezte, megvédik a közvagyont, majd így folytatta:

A Keleti Pályaudvar közelsége miatt sok bevándorló választja ezt a teret, pedig Zugló sincs messze, ráadásul ottani kollégám, Karácsony Gergely polgármester úr mindent megad nekik: szállást, kosztot, sőt a pártja még az amúgy veszteséges fővárosi tömegközlekedést is ingyenessé tenné számukra. Majd a magyar adófizetők állják a bevándorlók helyett a számlát, szerinte. Akkor talán jobb, ha odamennek hozzá.

Advertisement

A poszt alatt óriási kommentvita alakult ki, a kedvenc részem ez:

Illustration for article titled Őrjöngő, késelő, rongáló menekültekről ír Kocsis Máté
Advertisement

Előtte még a Népszabadság számolt be róla, hogy építési területnek nyilvánították a II. János Pál pápa téri játszóteret, informálisan azzal az indokkal, hogy a menekültek „állandóan teleszarják és telehugyozzák” játszóteret, miközben a játszótéren volt eddig a két egyedüli mobilvécé. Mától állítólag nyolc újabb mobilvécét állítanak fel a közterületesek. Kocsis a fenti állítását a bűncselekményekről egyelőre semmivel nem támasztotta alá.

A fotók és a beszámolók szerint egyébként tényleg rengeteg a menekült a II. János Pál pápa (volt Köztársaság) téren, a helyzetet akár kritikusnak is lehet nevezni, de hogy miért kell pluszban még a hangulatot is kelteni az ilyenekkel, azt csak Kocsis Máté tudja. Meg persze Arthur Finkelstein/Habony Árpád, de ezt már lassan fölösleges is lesz leírni.

Advertisement

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Share This Story

Get our newsletter