A j√≥zsefv√°rosi polg√°rmester tegnap esti Facebook-posztj√°ban Zugl√≥t aj√°nlotta a menek√ľltek figyelm√©be, a j√°tsz√≥teret pedig lez√°ratta, noha ott volt a k√©t mobilv√©c√©.

A nemr√©g fel√ļj√≠tott II. J√°nos P√°l p√°pa ter√ľnket teljesen t√∂nkre tett√©k a n√©pv√°ndorl√≥k. S√°trakat √©p√≠tenek, t√ľzet raknak a parkban, szemetelnek, ŇĎrj√∂ngenek, lopnak, k√©selnek, rong√°lnak. Ennyi emberi √ľr√ľl√©k pedig m√©g soha nem volt k√∂zter√ľleten.

Ezzel indította tegnap esti posztját Kocsis Máté, aki jelezte, megvédik a közvagyont, majd így folytatta:

A Keleti P√°lyaudvar k√∂zels√©ge miatt sok bev√°ndorl√≥ v√°lasztja ezt a teret, pedig Zugl√≥ sincs messze, r√°ad√°sul ottani koll√©g√°m, Kar√°csony Gergely polg√°rmester √ļr mindent megad nekik: sz√°ll√°st, kosztot, sŇĎt a p√°rtja m√©g az am√ļgy vesztes√©ges fŇĎv√°rosi t√∂megk√∂zleked√©st is ingyeness√© tenn√© sz√°mukra. Majd a magyar ad√≥fizetŇĎk √°llj√°k a bev√°ndorl√≥k helyett a sz√°ml√°t, szerinte. Akkor tal√°n jobb, ha odamennek hozz√°.

A poszt alatt óriási kommentvita alakult ki, a kedvenc részem ez:

Advertisement

ElŇĎtte m√©g a N√©pszabads√°g sz√°molt be r√≥la, hogy √©p√≠t√©si ter√ľletnek nyilv√°n√≠tott√°k a II. J√°nos P√°l p√°pa t√©ri j√°tsz√≥teret, inform√°lisan azzal az indokkal, hogy a menek√ľltek ‚Äě√°lland√≥an teleszarj√°k √©s telehugyozz√°k‚ÄĚ j√°tsz√≥teret, mik√∂zben a j√°tsz√≥t√©ren volt eddig a k√©t egyed√ľli mobilv√©c√©. M√°t√≥l √°ll√≠t√≥lag nyolc √ļjabb mobilv√©c√©t √°ll√≠tanak fel a k√∂zter√ľletesek. Kocsis a fenti √°ll√≠t√°s√°t a bŇĪncselekm√©nyekrŇĎl egyelŇĎre semmivel nem t√°masztotta al√°.

A fot√≥k √©s a besz√°mol√≥k szerint egy√©bk√©nt t√©nyleg rengeteg a menek√ľlt a II. J√°nos P√°l p√°pa (volt K√∂zt√°rsas√°g) t√©ren, a helyzetet ak√°r kritikusnak is lehet nevezni, de hogy mi√©rt kell pluszban m√©g a hangulatot is kelteni az ilyenekkel, azt csak Kocsis M√°t√© tudja. Meg persze Arthur Finkelstein/Habony √Ārp√°d, de ezt m√°r lassan f√∂l√∂sleges is lesz le√≠rni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán