Ezt most hozta ki az MTI gyorshírben. Azt írja a hírügynökség, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg az MSZP exalelnökét, délelőtt kihallgatták, utána őrizetbe vették. Nem azért, de múlt csütörtökön kérdeztem ezt.

Advertisement

Update. Közben jöttek részletek az MTI-ben: Az újonnan közölt megalapozott gyanú lényege szerint Simon Gábor egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. A cselekmény felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas - írta Keresztes Imre főügyész közleményben.

A korábbi, még február 18-ai gyanúsításon túl Simon Gáborral a 2014. évi vagyonnyilatkozatával összefüggésben újabb hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúját is közölte az ügyészség, mivel a gyanúsított ezt az okiratot is úgy adta át az Országgyűlés mentelmi bizottságának, hogy abban nem tüntette fel be nem vallott jövedelmét.

Share This Story

Get our newsletter