Ezt most hozta ki az MTI gyorshĂ­rben. Azt Ă­rja a hĂ­rĂŒgynöksĂ©g, hogy a Központi NyomozĂł FĆ‘ĂŒgyĂ©szsĂ©g Ășjabb bƱncselekmĂ©nyek elkövetĂ©sĂ©vel gyanĂșsĂ­totta meg az MSZP exalelnökĂ©t, dĂ©lelƑtt kihallgattĂĄk, utĂĄna Ƒrizetbe vettĂ©k. Nem azĂ©rt, de mĂșlt csĂŒtörtökön kĂ©rdeztem ezt.

Update. Közben jöttek rĂ©szletek az MTI-ben: Az Ășjonnan közölt megalapozott gyanĂș lĂ©nyege szerint Simon GĂĄbor egy sajĂĄt szemĂ©lyi adatait tartalmazĂł, hamis, egy dĂ©l-afrikai orszĂĄgban kiĂĄllĂ­tott Ăștlevelet szerzett, majd megkereste egy korĂĄbbi ismerƑsĂ©t, aki a hamis ĂștlevĂ©l felhasznĂĄlĂĄsĂĄval kĂ©rĂ©sĂ©re egy magyar banknĂĄl bankszĂĄmlĂĄt nyitott. A cselekmĂ©ny felbujtĂłkĂ©nt elkövetett közokirat-hamisĂ­tĂĄs bƱntette megalapozott gyanĂșjĂĄnak megĂĄllapĂ­tĂĄsĂĄra alkalmas - Ă­rta Keresztes Imre fĆ‘ĂŒgyĂ©sz közlemĂ©nyben.

A korĂĄbbi, mĂ©g februĂĄr 18-ai gyanĂșsĂ­tĂĄson tĂșl Simon GĂĄborral a 2014. Ă©vi vagyonnyilatkozatĂĄval összefĂŒggĂ©sben Ășjabb hamis magĂĄnokirat felhasznĂĄlĂĄsa vĂ©tsĂ©gĂ©nek megalapozott gyanĂșjĂĄt is közölte az ĂŒgyĂ©szsĂ©g, mivel a gyanĂșsĂ­tott ezt az okiratot is Ășgy adta ĂĄt az OrszĂĄggyƱlĂ©s mentelmi bizottsĂĄgĂĄnak, hogy abban nem tĂŒntette fel be nem vallott jövedelmĂ©t.