Az a zenekar nyerte a közönségszavazást, amelynek a legnagyobb tábora van. Viszont tele volt az #nsz hashtaggel a Facebook és az Instagram, és a Petőfi Rádiónak is volt alkalma elmondani párszor, hogy mikor lesz az idei VOLT és Strand fesztivál. És mit mond az öreg raszta?

Advertisement

A Nagy-Szín-Pad “tehetségmutató” tavaly egy egész szimpatikusnak tűnő koncepcióval indult: lehetőséget adni az országos ismertségtől egy lépésre lévő zenekaroknak. Akkor még az sem tűnt fel annyira, hogy magának a versenynek olyan sok értelme nincsen, hiszen közel egyforma közönséggel bíró, feltörekvő zenekarokról volt szó.

Idén viszont már inkább megmutatkozott a lényeg: mivel a közönségszavazatok döntenek, olyan nagy meglepetés nem történhet. Nem is történt, hacsak az nem, hogy a Soerii & Poolek nem tudta mozgósítani mind a 24 ezer lájkolóját a Facebookon, miközben a pár ezerrel kisebb táborral bíró The Biebers és Kelemen Kabátban igen. Így ők jutottak be a döntőbe az 58 ezer lájkkal mindenkit durván előző Ocho Macho mellett, és csodák csodájára ez utóbbi meg is nyerte a szombat esti szavazást.

Advertisement

Mielőtt azonban azt mondanád, hogy nem is volt értelme a versenynek, látható, hogy ez utóbbi szempont nagyjából senkit nem érdekelt: az érintett zenekaroknak ez plusz promó, és mivel a fődíj az volt, hogy felléphetnek a Szigeten Robbie Williams előtt, no meg a VOLT és a Strand fesztiválok nagyszínpadán, ez nagyszerű reklám volt ezeknek a fesztiváloknak is.

Sikerült aztán még keresztbe-kasul promózni egymást a szigetes fesztiváloknak, a Petőfi Rádiónak és Tévének, így tényleg mindenki jól járt. Az Ocho Macho egyébként valóban rengeteget dolgozott, hogy végre odakerüljön a fesztiválok nagyszínpadára (a pálinkafesztiválok és falunapok szorgalmas végigkoncertezése nagyjából az egyetlen út manapság egy vidéki zenekar előtt), de azt sose gondoltam volna, hogy érdemes a Republic és a Ladánybene 27 zenei és szövegvilágát ötvözni, nekik pedig, mint a fenti videó is mutatja, sikerült.

Share This Story

Get our newsletter