Illustration for article titled Óriási indexes nyúlással indult a netkonzultáció

Már éles a Deutsch Tamás-féle, Internetkon nevű oldal, itt folyik mostantól a netes konzultáció. Még csak rápillantani tudtam, de már a fejlécben találtam egy vicces nyúlást.

Advertisement

Miközben a kollégáim már vadul kattintgatják az Internetkon különféle rovatait, hogy nemsokára rendes szájtkritikával léphessünk elő - az előbb Inkei riporter akkorát nyerített, mint amikor Semjén Zsolt véletlenül Illés Zoltánt lovagolta meg - én azon álmélkodom, hogy a minienciklopédiájukat miként sikerült pont Szájbarágónak elnevezni.

A Szájbarágó, ha véletlenül nem ismernéd, az Index jellegzetes műfaja-sorozata sok-sok éve. Bár a lapnál Joób Sándor a szájbarágás királya, sokan mások is írtak szájbarágót, ami egyfajta nagyszabású háttércikket jelent. Ami egy aktuális eseményről, érdekes figuráról, törvényjavaslatról vagy bármi másról mondja el a legfontosabb tudnivalókat.

Advertisement

Nyilván soha senki nem védette le a Szájbarágót mint márkanevet, szóval itt nem jogi értelemben vett lopásról van szó, de a kifejezés annyira összekapcsolódott az Indexszel, hogy a használata egészen meghökkentő egy másik weboldalon.

A szájt első ránézésre is tele van egy rakás érdekes, durva meg vicces rejtett kinccsel, amikről Inkei mester nemrokára be is fog számolni, úgyhogy addig is rágjátok csak a szátok szélét!

Advertisement

Szpojlerezni nem fogok, de az oldalon van tudósok által írt blog és atomvillanás-hatású Deutsch-videó is!

Share This Story

Get our newsletter