Illustration for article titled Óriáshalat fogott a legendás horgászíró lánya

Itt az új Öreg halász és a tenger: Adrienn hősies fárasztás végén pókhálóvékony zsinórral is kifogta az óriási amurt, de addigra vége lett a versenynek, így a szuperrekord semmit sem számított.

Advertisement

Egészen vékony zsinórral fogta ki a legagresszívebben védekező hazai halat, egy 12,5 kilós amurt Hunyady Adrienn.

Kevés ember van, aki szavakat ad nekünk. Hunyady Attila, a Legenda, a magyar horgászírók császára többszázer magyar férfi szótárába írt be olyan alapszavakat, amiket nélküle nemhogy nem használnánk, de nem is ismernénk. Ha nem vagy horgász, el sem tudod képzelni, hogy két tök ismeretlen magyar ember között milyen mély és azonnali köteléket hoz létre, ha az egyikük azt mondja: "Repity-gurgyó" vagy azt, hogy "porong", mire a másik nem nézi stokk bolondnak, hanem kacsint, és azt mondja, hogy "igen, nekem is meredezik a dárdafám". A példában szereplő szavakat is mind Hunyady Attila horgásztörténeteiből kaptuk. Csakúgy, mint a piszét, a kékfarkút és ezer másikat.

Advertisement

Most a lánya is történelmi események részese volt, de nem a kéziratpapíron, hanem a szegedi Maty-éri holtágon. A menő versenyzőnő fél óra alatt szedte ki az agresszív halat, ami ahhoz képes számít főleg óriásinak, hogy orsó nélküli bottal, a spicchez kötözött gumiszálra rögzített vékony damillal fogta ki. Mivel a Cink pecás körökben isotthon van, íme az exkluzív beszámoló a nagy fárasztásról, csak a Cink olvasóinak Hunyady Adrienntől:

A Maros Mix kupán Szegeden fogtam, most szombaton, kb 12,5 kg volt (szákfejjel volt 12 860 g). A legnagyobb hal, amit eddig rakóssal fogtam, csak sajnos a verseny végét jelző duda előtt 1 mp-cel akasztottam, ezért verseny szempontjából hiába fogtam meg fél órás fárasztás után, mert nem számított bele, de az élmény persze mindenért kárpótolt. :)))))))))))

A cucc: szürke Daiwa hydro gumi (ez egy 6-os erősségű skálán, ahol az 1-es a legvékonyabb, 4-es erősségű, azaz közepesen erős), lágyan befűzve (0,25-2 kg-s halakra méretezve), 0,16-os főzsinór, 0,12-es előke, 16-os horog, a csali 1 csonti és egy nagy csokor szúnyoglárva. Az etetőanyagot Tímár mix Elite szériájából összeállított keverék volt.

A verseny két fordulós volt, a második fordulóban 20 perc után akasztottam egy hasonló példányt, de sajnos, az a legfinomabb szerelékemen akadt meg, egy 2,5-es erősségű gumin, ezért azt hiába fárasztottam 1 órán át, sajnos a végén leszakadt az előkém, redig már a part szélén volt a hal. Összességében a versenyen így csak a 3. lettem, de ez nem is olyan rossz, mert a 2. fordulóban a fárasztás miatt nem horgásztam 1 órán keresztül és a feldúlt etetést újra kellett alapozni.

Hát "röviden" ennyi történt, de óriási élmény ilyen bottal ekkora halat fogni!

Itt a teljes fotósorozat a fárasztásról.

Share This Story

Get our newsletter