This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orgován Béla mesébe illő karrierje sajnos máris véget ért

Illustration for article titled Orgován Béla mesébe illő karrierje sajnos máris véget ért

Tarsoly Csaba ugyanis visszaveszi vezetői tisztségeit a Quaestor-csoportban.

Az utóbbi idők legmókásabb – vagy leghátborzongatóbb? – quaestoros híre az volt, hogy március 16-án, tehát jó néhány nappal a 150 milliárdos botrány kirobbanása után a börtönviselt közmunkás, Orgován Béla lett a cég vezérigazgatója. Azé a cégé, amit előzőleg Tarsoly Csaba, illetve a felesége és édesapja vezettek.

Advertisement

A Quaestor fő tulajdonosa az MTI-hez eljuttatott közleményében most azt írta, hibázott, amikor bólintott a reorganizációs tanácsadó javaslatára az átmenetre szóló új tisztségviselő személyét illetően. "Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól" – tette hozzá. "Mindezek alapján úgy döntöttem, vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására" – írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára.

Advertisement

Közölte:

Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában.

Advertisement

Hát ez van. Egy karrier derékba tört, mielőtt igazán szárba szökkenhetett volna.

Update: Tarsoly Csabát a közlemény után még meg is kérdezte az MTI, és a Quaestor fő tulajdonosa azt mondta: nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével. Az üzletember azt is hozzátette, az új vezérigazgatót a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban – felhatalmazás hiányában – nem nevezett meg.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter