Orgován Béla mesébe illő karrierje sajnos máris véget ért

Illustration for article titled Orgován Béla mesébe illő karrierje sajnos máris véget ért

Tarsoly Csaba ugyanis visszaveszi vezetői tisztségeit a Quaestor-csoportban.

Az utóbbi idők legmókásabb – vagy leghátborzongatóbb? – quaestoros híre az volt, hogy március 16-án, tehát jó néhány nappal a 150 milliárdos botrány kirobbanása után a börtönviselt közmunkás, Orgován Béla lett a cég vezérigazgatója. Azé a cégé, amit előzőleg Tarsoly Csaba, illetve a felesége és édesapja vezettek.

Advertisement

A Quaestor fő tulajdonosa az MTI-hez eljuttatott közleményében most azt írta, hibázott, amikor bólintott a reorganizációs tanácsadó javaslatára az átmenetre szóló új tisztségviselő személyét illetően. "Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól" – tette hozzá. "Mindezek alapján úgy döntöttem, vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására" – írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára.

Advertisement

Közölte:

Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában.

Advertisement

Hát ez van. Egy karrier derékba tört, mielőtt igazán szárba szökkenhetett volna.

Update: Tarsoly Csabát a közlemény után még meg is kérdezte az MTI, és a Quaestor fő tulajdonosa azt mondta: nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével. Az üzletember azt is hozzátette, az új vezérigazgatót a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban – felhatalmazás hiányában – nem nevezett meg.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter