Illustration for article titled Ordas nagy kamut forgatott a TV2

A TV2 egy meg sem történt lövöldözést tett a híradójába. A helyszínt sem sikerült eltalálniuk a bejelentkezésben.

Advertisement

Legalábbis ezt állítja az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Sajnos még nem került fel a TV2 archívumába a Tények tegnapi adása, úgyhogy nem tudtam visszanézni, de ha igaz, amit a kapitányság leírt, akkor a kereskedelmi tévé a legviccesebb kamut forgatta le a legendás, kamerán leleplezett kukoricalopás óta.

A stáb azzal kezdte az egészet, hogy egy nyíregyházi piaci lövöldözésről forgattak, de a helyszínnek a debreceni piacot adták meg. A riportjukban azt állították, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. Holott a a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője „közölte a riporterrel, hogy a piacon egy táskalopási ügyben intézkedő nyíregyházi rendőröknek többen elmondták, hogy valóban hallottak egy nagy durranást, amiről kiderült, hogy egy petárda volt.

Advertisement

A Tények megszólaltatta az eset szemtanúit is. A kapitányság szerint ők szóltak a riporternek, hogy semmilyen bejelentés nem történt lövöldözésről, sem a szemtanúk szerint hajtogatott egy vagy több mikrobuszról, de ennek ellenére gond nélkül leforgatták a riportot. Már nem is merek spekulálni, hogy a kereskedelmi tévé vajon hogyan bírta rá a szemtanúkat a nyilatkozásra, honnan jött a mikrobusz ötlete és miért nem inkább arról csináltak valamit, hogy mindenki lövöldözést hitt, pedig egy petárda pukkant. Ha minden úgy van, ahogy a kapitányság mondja, akkor a TV2 elment Nyíregyházára, elkezdett egy lövöldözés miatt forgatni, a rendőrség szólt nekik, hogy ácsi, semmi lövöldözés nem volt, de hát ha már lenn volt egy mikrofonos, egy operatőr, egy riporter, akkor már nem lehet üres kézzel hazamenni, egy lövöldözés ideája pedig még mindig izgalmasabb mint mondjuk egy költségvetési megszorítás.

Az egészbe kicsit beleszédültem, úgyhogy itt az egész ORFK-sajtóanyag. Mindenki ízlelegesse, mert biztos lesz folytatása:

A TV2 2013. október 5-én 18 órától sugárzott Tények című műsorszám „Lövöldözés a piacon” című tudósítása egy állítólagos lövöldözés helyszíneként a debreceni piacot jelölte meg, miközben a riporter a nyíregyházi piacon forgatott. Az adásban valótlanul hangzott el, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. A valóság az, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tájékoztatta a Tények munkatársát arról, hogy a rendőrségre lövésről, lövöldözésről bejelentés nem érkezett. Mi több, a riportban megszólalók egyike sem értesítette a rendőrséget lövésről vagy lövésekről, egy vagy több mikrobuszról, sem semmilyen más olyan körülményről, ami a riportban elhangzott. A sajtószóvivő közölte a riporterrel, hogy a piacon egy táskalopási ügyben intézkedő nyíregyházi rendőröknek többen elmondták, hogy valóban hallottak egy nagy durranást, amiről kiderült, hogy egy petárda volt. A TV2 riportere a kapott tájékoztatást a sugárzott anyagban figyelmen kívül hagyta. A riportban elhangzott lövöldözés, leszámolás, miegyéb helyett a tények – ha tetszik: a Tények – a fentiek.

Share This Story

Get our newsletter