Mag√°npartin √ľnneplik Orb√°n Viktort szombat este, minisztereln√∂ki beiktat√°sa ut√°n. A Blikk inf√≥i szerint a bulit a Gundel √©tterem k√ľl√∂nterm√©ben tartj√°k, √©s maga OV √°llja a cechet.

Mindenki titokzatoskodik, a lap √ļgy tudja, a vacsor√°ra megh√≠vottakat megk√©rt√©k, ne besz√©ljenek az esem√©nyrŇĎl, nem lehet tudni, h√°ny fŇĎ lesz jelen √©s hogy mi lesz a men√ľ.

Ňźr√ľlet.

A Gundel étterem 10 pontot kapott a Gault&Millau 2014-es kiadásában, ez már majdnem jó közepes teljesítménynek számít, ami egy legendától viszont elég szerény.

Advertisement

A tesztelŇĎk egyebek k√∂zt s√≥s marhaeszenci√°t, cukros tejsz√≠n hat√°s√ļ sp√°rgakr√©mlevest, √∂regolaj-√≠zŇĪ hagymakarik√°kat, sz√°raz mangalicasz√ľzet tal√°ltak t√°ny√©rjaikon, t√°ny√©rjaik mellett pedig aty√°skod√≥ szem√©lyzetet.

A Gundel gasztrot√∂rt√©neti fogalom: h√≠res ŇĎs√∂k, faberak√°s, szŇĎnyeg, festm√©ny, porcel√°n. Kil√°t√°s a V√°rosligetre, mes√©s kerthelyis√©g, t√°ny√©rfedŇĎkkel b√ľszk√©lkedŇĎ pinc√©rhad, pillesztŇĎ nyugalom.

Advertisement

Akkor sem menn√©k a Gundelbe ‚Äď a p√©nzem√©rt, ugyanis j√°rtam m√°r ott egy-k√©t rendezv√©nyen ‚Äď, ha ostorral kergetn√©nek. Szerencse, hogy a minisztereln√∂k √ļr nem h√≠vott meg.

Azaz iz√©. Dehogy nem menn√©k. √ögy sejtem, megvan a Zs√≠r √©s kommunizmus sorozat egyik leendŇĎ √°llom√°sa. Kis h√≠j√°n megfeledkezt√ľnk r√≥la, k√∂sz√∂nj√ľk.

Advertisement

Advertisement

fotó: origo.hu