Illustration for article titled Orbán Viktor bulizni viszi a barátait. A Gundelbe. Oda. Tényleg

Magánpartin ünneplik Orbán Viktort szombat este, miniszterelnöki beiktatása után. A Blikk infói szerint a bulit a Gundel étterem különtermében tartják, és maga OV állja a cechet.

Advertisement

Mindenki titokzatoskodik, a lap úgy tudja, a vacsorára meghívottakat megkérték, ne beszéljenek az eseményről, nem lehet tudni, hány fő lesz jelen és hogy mi lesz a menü.

Őrület.

A Gundel étterem 10 pontot kapott a Gault&Millau 2014-es kiadásában, ez már majdnem jó közepes teljesítménynek számít, ami egy legendától viszont elég szerény.

Advertisement

A tesztelők egyebek közt sós marhaeszenciát, cukros tejszín hatású spárgakrémlevest, öregolaj-ízű hagymakarikákat, száraz mangalicaszüzet találtak tányérjaikon, tányérjaik mellett pedig atyáskodó személyzetet.

A Gundel gasztrotörténeti fogalom: híres ősök, faberakás, szőnyeg, festmény, porcelán. Kilátás a Városligetre, mesés kerthelyiség, tányérfedőkkel büszkélkedő pincérhad, pillesztő nyugalom.

Advertisement

Akkor sem mennék a Gundelbe – a pénzemért, ugyanis jártam már ott egy-két rendezvényen –, ha ostorral kergetnének. Szerencse, hogy a miniszterelnök úr nem hívott meg.

Azaz izé. Dehogy nem mennék. Úgy sejtem, megvan a Zsír és kommunizmus sorozat egyik leendő állomása. Kis híján megfeledkeztünk róla, köszönjük.

Advertisement
Advertisement

fotó: origo.hu

Share This Story

Get our newsletter