Colleen Bell a nemzeti konzultáció mintájára a magyarok javaslatait várja arról, hogy mit kéne látnia ahhoz, hogy jobban megértse országunk történelmét. Segítsetek neki!

Az amerikai nagykövetség a honlapján hirdetett játékot a Facebook-oldalukat követő 30 ezer felhasználónak: "Önök szerint mit kellene látnia [a nagykövet asszonynak], hogy jobban megértse országuk gazdagságát és sokszínűségét, történelmét és jelenlegi kihívásait, reményeit és törekvéseit?" – teszik fel a kérdést.

Advertisement

Javasolhatunk helyeket, eseményeket, ital- és ételspecialitásokat vagy bármilyen hungarikumot. Én elsőre azt javasolnám a nagykövet asszonynak, töltsön el egy éjszakát egy olyan társasházban, mint amelyikben én is lakom, és amelyikben mindig akad egy lakás, ahol épp kalapálnak, ütvefúrnak vagy felújítanak, hiszen ez már-már a hungarikum határait súrolja.

Utána szálljon fel a négyes-hatos villamosra a Moszkva tér romjai mellett, az útját egy-egy rövid látogatás erejéig szakítsa meg a Nyugatinál illetve a Blaha Lujza térnél, majd a Móricz Zsigmond körtérnél fejezze be az utat, ahol meg is ebédelhetne, mondjuk a Főzelékfalóban. Megdöbbennék, ha nem tanulna rengeteget egy nap alatt!

Share This Story

Get our newsletter