Colleen Bell a nemzeti konzultáció mintájára a magyarok javaslatait várja arról, hogy mit kéne látnia ahhoz, hogy jobban megértse országunk történelmét. Segítsetek neki!

Az amerikai nagyk√∂vets√©g a honlapj√°n hirdetett j√°t√©kot a Facebook-oldalukat k√∂vetŇĎ 30 ezer felhaszn√°l√≥nak: "√Ėn√∂k szerint mit kellene l√°tnia [a nagyk√∂vet asszonynak], hogy jobban meg√©rtse orsz√°guk gazdags√°g√°t √©s soksz√≠nŇĪs√©g√©t, t√∂rt√©nelm√©t √©s jelenlegi kih√≠v√°sait, rem√©nyeit √©s t√∂rekv√©seit?" ‚Äď teszik fel a k√©rd√©st.

Javasolhatunk helyeket, esem√©nyeket, ital- √©s √©telspecialit√°sokat vagy b√°rmilyen hungarikumot. √Čn elsŇĎre azt javasoln√°m a nagyk√∂vet asszonynak, t√∂lts√∂n el egy √©jszak√°t egy olyan t√°rsash√°zban, mint amelyikben √©n is lakom, √©s amelyikben mindig akad egy lak√°s, ahol √©pp kalap√°lnak, √ľtvef√ļrnak vagy fel√ļj√≠tanak, hiszen ez m√°r-m√°r a hungarikum hat√°rait s√ļrolja.

Ut√°na sz√°lljon fel a n√©gyes-hatos villamosra a Moszkva t√©r romjai mellett, az √ļtj√°t egy-egy r√∂vid l√°togat√°s erej√©ig szak√≠tsa meg a Nyugatin√°l illetve a Blaha Lujza t√©rn√©l, majd a M√≥ricz Zsigmond k√∂rt√©rn√©l fejezze be az utat, ahol meg is eb√©delhetne, mondjuk a FŇĎzel√©kfal√≥ban. Megd√∂bbenn√©k, ha nem tanulna rengeteget egy nap alatt!