És angolul magyarázza el a világ közvéleményének, hogy miért is van szükség a Kerítésre.

Advertisement

A dalhoz videó készült, az angol nyelvű szöveget magyarul is feliratozzák. Megmondom őszintén, egy darabig majdnem elhittem, hogy a készítők tényleg írtak egy egész korrekt számot ehhez, női kórussal és egy nagyon mély hangon énekbeszélő énekessel, de végül azért csak gyanút fogtunk, és a Shazam sietett a segítségünkre.

A Why We Build The Wall egy létező dal, öt éve jelent meg egy Anaïs Mitchell nevű amerikai folkénekesnő Hadestown című konceptalbumán, de a szövege helyenként tényleg stimmel, viszont a hangját Orbánnak kölcsönző Greg Brownról meglepve láttam, hogy nem is fekete, mint a hangja alapján hittem.

Advertisement

Az animációs klip tehát a lényeg: megjelenik benne a Quaestor-botrány és Arthur J. Finkelstein, és kiderül, hogy azért építjük a Kerítést, hogy megóvjuk a szabadságunkat. Viszont míg a videót készítő HatalomHatalom, aki láthatóan elég nagy munkát feccölt ebbe a projektbe, pont a legegyszerűbben leellenőrizhető dolgokat rontotta el: a Quaestor és a semmije szavak helyesírása sem stimmel.

Tegyük hozzá, hogy a készítő első videója szórakoztatóbbra sikerült:

(via)

Share This Story

Get our newsletter