Orbán Viktor vérbe fojtja Zombor Gábort

Illustration for article titled Orbán Viktor vérbe fojtja Zombor Gábort

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár olyan gyorsan távozik a kormányból, mint a pinty – augusztus 31-ével, személyes és családi okokra hivatkozva –, az ellenzéki pártok reakciói pedig olyan gyorsan érkeznek erre, mint a sicc. Tudtátok, hogy Zombor jó ember volt?

Advertisement

A 444 egyébként úgy tudja, a Zombor-terveket fúrta a Miniszterelnökség, és ez is benne lehet a spuriban. Viszont a nap közleménye rovat feltámasztása jegyében itt az eddigi legjobb reakció.

Orbán Viktor vérbe fojtja a magyar egészségügyet

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lemondása bizonyítja, hogy a Fidesz megszorításai következtében az egész magyar egészségügy haldoklik. Sok beteg pedig sajnos a szó szoros értelmében belerokkan vagy belehal abba, hogy – orvos, ápoló, műszer, műtét híján – nem kapja meg a megfelelő ellátást. A narancselit a magánegészségügybe menekül, magára hagyva az embereket.

A Fidesz-kormány az elmúlt években szörnyű pusztítást végzett az egészségügyben. Ezrek halnak meg az elhalasztott műtétek, az elavult és szűkös diagnosztikai eszközpark, valamint a rossz higiénés viszonyok miatti kórházi fertőzések következtében. Számos háziorvosi és védőnői praxis betöltetlen, a mentális egészségügy romokban, az idősek ápolása megoldatlan.

Az Orbán-rezsim végez a gyengékkel és az elesettekkel: az orvos- és nővérhiány, a várólisták hossza, a betegutak tisztázatlansága, a megelőzés elhanyagolása, az ellátáshoz való hozzáférés társadalmi és területi egyenlőtlenségei, az egészséges környezet hiánya, valamint a borzalmas egészségügyi infrastruktúra naponta tucatszám szedi áldozatait.

Az … álláspontja szerint a fizetések azonnali, drasztikus emelésére, a diagnosztikai eszközpark fejlesztésére, az ellátást fékező volumenkorlát feloldására, valamint a megelőzésre, alap- és járóbeteg-ellátásra, betegút-szabályozásra alapozott egészségügyi reformra van szükség.

Advertisement

Nos, nem azt állítom, hogy nincs benne igaz, de a cím és a vehemencia pláne nagyon bejön.

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter