Az egy r√©gi t√∂rt√©net, hogy az 1994-es v√°laszt√°sok est√©j√©n a majdani Minisztereln√∂k √ör a j√©gkorong-vil√°gbajnoks√°g d√∂ntŇĎj√©t n√©zte a finnekkel, √©s nem nagyon lehetett ŇĎt sz√≥ra b√≠rni. Gorillavide√≥s viszont most tal√°lt k√©t percet a neten, ami konkr√©tan ezt dokument√°lja!

A fel- √©s a levezet√©s ‚Äď k√ľl√∂n√∂sen az 1998-as, a 2010-es √©s a 2014-es eredm√©nyek ismeret√©ben ‚Äď nem t√ļl √©rdekes, m√©g ha joggal nevetik is ki Orb√°n Viktort, aki akkor is biztosnak hazudja mag√°t a Fidesz-mand√°tumok sz√°m√°nak a megdupl√°z√≥d√°s√°ban, amikor m√°r mindenki tudja azokban a percekben, hogy a p√°rt alig marad bent a parlamentben, √©s k√∂zel sem b√≠rta akad√°lyozni az MSZP f√∂ldcsuszaml√°s t√≠pus√ļ gyŇĎzelm√©t.

De a felvétel kordokumentumsága az, ami igazán izgalmas.

Hogy Orb√°nnal, a Fidesszel, az MSZP-vel √©s az orsz√°ggal mi t√∂rt√©nt a k√∂vetkezŇĎ k√©t √©vtizedben, azt mindannyian tudj√°tok, √©n ehelyett a finn v√°logatott sors√°ra t√©rn√©k ki. Finnorsz√°g aznap este kikapott, hi√°ba volt val√≥ban zseni√°lis a csapat, a k√∂vetkezŇĎ √©vben, 1995 m√°jus√°ban viszont Stockholmban v√©gre fel√©rt a cs√ļcsra. Az√≥ta m√©g egy vb-c√≠met siker√ľlt √∂sszehoznia sokak kedvenc√©nek: 2011-ben Pozsonyban 6-1-re kalap√°lta el az √ļn. ŇĎsi riv√°lis ‚Äď √©s szinte mindig erŇĎsebb ‚Äď Sv√©dorsz√°got; ez ut√≥bbi meccsen ott voltam, √©letem egyik legnagyobb hokis √©lm√©ny√©nek tudom azt a k√©t √©s f√©l √≥r√°t.

Mindazonáltal tök fura, hogy ezt a videócskát három év alatt még csak ezren látták.

Advertisement