Az egy régi történet, hogy az 1994-es választások estéjén a majdani Miniszterelnök Úr a jégkorong-világbajnokság döntőjét nézte a finnekkel, és nem nagyon lehetett őt szóra bírni. Gorillavideós viszont most talált két percet a neten, ami konkrétan ezt dokumentálja!

Advertisement

A fel- és a levezetés – különösen az 1998-as, a 2010-es és a 2014-es eredmények ismeretében – nem túl érdekes, még ha joggal nevetik is ki Orbán Viktort, aki akkor is biztosnak hazudja magát a Fidesz-mandátumok számának a megduplázódásában, amikor már mindenki tudja azokban a percekben, hogy a párt alig marad bent a parlamentben, és közel sem bírta akadályozni az MSZP földcsuszamlás típusú győzelmét.

De a felvétel kordokumentumsága az, ami igazán izgalmas.

Hogy Orbánnal, a Fidesszel, az MSZP-vel és az országgal mi történt a következő két évtizedben, azt mindannyian tudjátok, én ehelyett a finn válogatott sorsára térnék ki. Finnország aznap este kikapott, hiába volt valóban zseniális a csapat, a következő évben, 1995 májusában viszont Stockholmban végre felért a csúcsra. Azóta még egy vb-címet sikerült összehoznia sokak kedvencének: 2011-ben Pozsonyban 6-1-re kalapálta el az ún. ősi rivális – és szinte mindig erősebb – Svédországot; ez utóbbi meccsen ott voltam, életem egyik legnagyobb hokis élményének tudom azt a két és fél órát.

Advertisement

Mindazonáltal tök fura, hogy ezt a videócskát három év alatt még csak ezren látták.

Share This Story

Get our newsletter