Illustration for article titled Orbán Viktor ugrál és kesztyűbáb az NDR videójában

Amikor egy osztrák vicces híradó miatt rohanunk a német nagykövetségre, ott már gond lehet. Még hónapokkal ezelőtt jelent meg a ZDF gyerekeknek szóló híradójában egy animált jelenet arról, hogyan is fog működni Magyarországon a sajtószabadság az alkotmánymódosítás után, arra reagálva (pontosabban Orbán reakciójára reagálva) az NDR meg ilyen bénácska flashanimációval jelentette meg a magyar miniszterelnököt. Szerencsére azonnal reagált Kumin Ferenc és a következőt mondta a HírTV-nek:

Komolyságot magára öltő gyerekeknek szóló oktató filmecske került adásba, és ez rendkívül súlyos torzításokat tartalmazott Magyarországról, amely alkalmas volt arra, hogy a német gyerekekben hazánkkal szembeni idegen-kép alakuljon ki – Ezért is kezeljük az ügyet külön kiemelten más kritikus véleményekhez képest. Ennek megfelelően kértük a német nagykövetségünket, hogy kezdje meg azt a jogi előkészítő munkát, ami eredményeként rövidesen tudni fogjuk azt, milyen lehetőségeink vannak, hogy az ilyen panasznak jogi érvényt szerezzünk Németországban.

Advertisement

Először is: whoa! Másodszor meg: most pontosan ki a gonosz? A ZDF a gyerekhíradó miatt vagy az NDR, hogy Orbán szavait visszamondatta egy kesztyűbábnak animált figurával? A HírTV-nél mintha megkeveredtek volna a csatornáknál.

Ez a ZDF videója:

Itt az NDR videója, sajnos nem lehet beilleszteni, de 2 percnél kezdődik a lényeg.

Advertisement

Itt pedig Vas Gergő, Kotakus kollégánk szuper GIF-je a tombolva pattogó miniszterelnökről:

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter