Amikor egy osztr√°k vicces h√≠rad√≥ miatt rohanunk a n√©met nagyk√∂vets√©gre, ott m√°r gond lehet. M√©g h√≥napokkal ezelŇĎtt jelent meg a ZDF gyerekeknek sz√≥l√≥ h√≠rad√≥j√°ban egy anim√°lt jelenet arr√≥l, hogyan is fog mŇĪk√∂dni Magyarorsz√°gon a sajt√≥szabads√°g az alkotm√°nym√≥dos√≠t√°s ut√°n, arra reag√°lva (pontosabban Orb√°n reakci√≥j√°ra reag√°lva) az NDR meg ilyen b√©n√°cska flashanim√°ci√≥val jelentette meg a magyar minisztereln√∂k√∂t. Szerencs√©re azonnal reag√°lt Kumin Ferenc √©s a k√∂vetkezŇĎt mondta a H√≠rTV-nek:

Komolys√°got mag√°ra √∂ltŇĎ gyerekeknek sz√≥l√≥ oktat√≥ filmecske ker√ľlt ad√°sba, √©s ez rendk√≠v√ľl s√ļlyos torz√≠t√°sokat tartalmazott Magyarorsz√°gr√≥l, amely alkalmas volt arra, hogy a n√©met gyerekekben haz√°nkkal szembeni idegen-k√©p alakuljon ki ‚Äď Ez√©rt is kezelj√ľk az √ľgyet k√ľl√∂n kiemelten m√°s kritikus v√©lem√©nyekhez k√©pest. Ennek megfelelŇĎen k√©rt√ľk a n√©met nagyk√∂vets√©g√ľnket, hogy kezdje meg azt a jogi elŇĎk√©sz√≠tŇĎ munk√°t, ami eredm√©nyek√©nt r√∂videsen tudni fogjuk azt, milyen lehetŇĎs√©geink vannak, hogy az ilyen panasznak jogi √©rv√©nyt szerezz√ľnk N√©metorsz√°gban.

ElŇĎsz√∂r is: whoa! M√°sodszor meg: most pontosan ki a gonosz? A ZDF a gyerekh√≠rad√≥ miatt vagy az NDR, hogy Orb√°n szavait visszamondatta egy kesztyŇĪb√°bnak anim√°lt figur√°val? A H√≠rTV-n√©l mintha megkeveredtek volna a csatorn√°kn√°l.

Ez a ZDF videója:

Itt az NDR vide√≥ja, sajnos nem lehet beilleszteni, de 2 percn√©l kezdŇĎdik a l√©nyeg.

Advertisement

Itt pedig Vas GergŇĎ, Kotakus koll√©g√°nk szuper GIF-je a tombolva pattog√≥ minisztereln√∂krŇĎl: