This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán Viktor ugrál és kesztyűbáb az NDR videójában

Illustration for article titled Orbán Viktor ugrál és kesztyűbáb az NDR videójában

Amikor egy osztrák vicces híradó miatt rohanunk a német nagykövetségre, ott már gond lehet. Még hónapokkal ezelőtt jelent meg a ZDF gyerekeknek szóló híradójában egy animált jelenet arról, hogyan is fog működni Magyarországon a sajtószabadság az alkotmánymódosítás után, arra reagálva (pontosabban Orbán reakciójára reagálva) az NDR meg ilyen bénácska flashanimációval jelentette meg a magyar miniszterelnököt. Szerencsére azonnal reagált Kumin Ferenc és a következőt mondta a HírTV-nek:

Komolyságot magára öltő gyerekeknek szóló oktató filmecske került adásba, és ez rendkívül súlyos torzításokat tartalmazott Magyarországról, amely alkalmas volt arra, hogy a német gyerekekben hazánkkal szembeni idegen-kép alakuljon ki – Ezért is kezeljük az ügyet külön kiemelten más kritikus véleményekhez képest. Ennek megfelelően kértük a német nagykövetségünket, hogy kezdje meg azt a jogi előkészítő munkát, ami eredményeként rövidesen tudni fogjuk azt, milyen lehetőségeink vannak, hogy az ilyen panasznak jogi érvényt szerezzünk Németországban.

Advertisement

Először is: whoa! Másodszor meg: most pontosan ki a gonosz? A ZDF a gyerekhíradó miatt vagy az NDR, hogy Orbán szavait visszamondatta egy kesztyűbábnak animált figurával? A HírTV-nél mintha megkeveredtek volna a csatornáknál.

Ez a ZDF videója:

Itt az NDR videója, sajnos nem lehet beilleszteni, de 2 percnél kezdődik a lényeg.

Advertisement

Itt pedig Vas Gergő, Kotakus kollégánk szuper GIF-je a tombolva pattogó miniszterelnökről:

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter