Illustration for article titled Orbán Viktor tényleg ki akarja nyírni Simicska Lajost?

A Nemzeti Kommunikációs Ügynökség létrehozása – amiről az Index ír – tényleg akkora pofon lenne a jóbarátnak-harcostársnak, mint ide Lacháza. A Simicska–Nyerges birodalom számára nemcsak a pénz a fontos, amit az állami hirdetések szórásából szednek, hanem a presztízs is.

Advertisement

Ez a biznisz egyszerűen az övék lett az elmúlt években – sok minden máshoz hasonlóan –, és bár nem szeretek azok közé tartozni, akik önnön álmaik és vágyaik kifejeződése okán repedéseket vélnek látni minden apró hír mögött, ezt az elképzelést akkor sem lehet nem markáns hadüzenetként értelmezni. A kép most már a vakok és félszeműek számára is kezd összeállni, útépítőadóstul, sesztákmiklósostul, magyarnemzetestül, mindenestül.

Advertisement

Azt mindig állította mindenki a jobboldal környékén, hogy a Miniszterelnök Úr nem szereti, ha túlnövik magukat körülötte az emberek, le is jött ez a legnagyobb harcostársak libikókázásából – Deutsch Tamástól Áder Jánosig –, de Simicska Lajos és baráti köre eddig kivételnek tűnt. Mondjuk soha nem is voltak annyira erősek, mint az előző ciklus végére, amikor nemcsak minden munkát és minden forrást kaptak meg szépen, hanem a konkrét minisztériumot is, amely a fejlesztési pénzeket osztotta.

Annyi mindenre mondtuk már elhamarkodottan, hogy gigászok csatája, tisztára elinfláltuk ezt a remek szókapcsolatot, azonban ami most látszik kibontakozni, az tényleg az. A végkimenetelére egyébként nem fogadnék, akkor sem, ha eddig mindig minden meccset Orbán Viktor nyert. Azazhogy inkább őrá tennék – később is így lesz, amikor Lázár János süllyedésének ideje jön majd el –, de a korábbi esetekkel ellentétben mégsem lehet előre lejátszani ezt.

Advertisement

Nem-nem, egyáltalán nincs kedvem előreszaladni, és azt egyelőre úgysem bírnám elhinni, hogy Orbánt bárki is megpuccsolhatja. Ráadásul az sem kizárt, hogy kamu az egész, és a háttérben minden le van játszva. Hiszen végül is arról még egyáltalán nincs mit beszélni, hogy ha nem Simicsika Lajosé – biztos, hogy nem? –, akkor vajon kié is lesz ez a Nemzeti Kommunikációs Ügynökség. Egy igazán ügyes ember kéne oda, nemde?

Share This Story

Get our newsletter