Ennek következtében Tiborcz István eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet. A hírt a Napi Gazdaság írta meg ma.

A korm√°nylap √ļgy tudja, Orb√°n Viktor veje ‚Äúaz ŇĎt √©s csal√°dj√°t √©rt folyamatos t√°mad√°sok miatt hozta meg d√∂nt√©s√©t‚ÄĚ. Az √ļjs√°g felid√©zte: Orb√°n R√°hel √©s Tiborcz Istv√°n 2013 szeptember√©ben h√°zasodott √∂ssze, √©s ‚Äúezt k√∂vetŇĎen gyakorlatilag nem telt el olyan h√≥nap, hogy valamelyik m√©dium, ellenz√©ki p√°rt ne foglalkozott volna a Tiborcz-√©rdekelts√©gek vagyoni helyzet√©vel‚ÄĚ.

√ćrt√°k m√©g, hogy kedden a parlamentben az LMP is az Elios nevŇĪ v√°llalkoz√°s tev√©kenys√©ge miatt k√©rdezte Orb√°nt, aki azt v√°laszolta, senki nem √©lvezhet elŇĎnyt √©s nem szenvedhet el h√°tr√°nyt sem kapcsolatai, sem sz√°rmaz√°sa, sem politikai n√©zetei miatt. R√°ad√°sul azt is mondta, hogy kor√°bban utas√≠totta az √°llami t√°rsas√°gok√©rt felelŇĎs fejleszt√©si minisztert, k√∂telezze a c√©geket arra, hogy aki r√° vagy csal√°dtagj√°ra hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarj√°k el.

Advertisement

Viszont ha jobban egym√°s m√∂g√© rakom az idŇĎpontokat, akkor a Minisztereln√∂k √ör nem is most hozta r√° a fr√°szt a vej√©re. Vagy lehet, hogy r√° se hozta? Nagy k√©rd√©sek ezek napjainkban.

Ja, egy√©bk√©nt a keszthelyi kik√∂tŇĎbizniszbŇĎl is kisz√°llt Tiborcz, ez p√°r napja der√ľlt ki.