This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán Viktor nyert

Illustration for article titled Orbán Viktor nyert

Nem itthon, Európában. Nem meccset, még csak szakaszt. Hogy később mi lesz, azt ki tudja?

Advertisement

Senki.

Az erősen várt EU-csúcs megvolt Brüsszelben. Alapos összefoglalót magyar nyelven itt találtok róla. A magyar miniszterelnök igyekezetének – is – megfelelően úgy döntöttek és kimondták, hogy kvótarendszer nem lesz, hogy Magyarországon az olaszokhoz és a görögökhöz hasonlóan különösen nehéz a menekülthelyzet, meg hogy a bolgárokkal együtt nekünk sem kell majd visszafogadnunk nyugat felől visszatoloncolandó migránsokat. Mert nekünk így is nehéz.

Advertisement

A gazdasági bevándorlókat ezzel együtt vissza fogják küldeni – a Balkánra, ha minden igaz –, a görögöket meg lecseszték, hogy túl könnyen mennek át rajtuk a vándorlók.

Advertisement

Konkrét intézkedéseket júliusban konkretizálnak a belügyminiszterek.

Orbán Viktor örülhet, a hívei is örülhetnek, az ellenfelei bosszankodhatnak – az olaszok külön is dühönghetnek –, a meccs megy tovább. Egy dolog viszont már biztos: aki szerint nem ez a legfontosabb téma ma az Európai Unióban – politikai értelemben mindenképp –, az téved.

Advertisement

Persze ha Görögország mindjárt összedől, akkor egy ideig csak a második legfontosabb lesz.

Fotó: Burger Barna/MTI

Share This Story

Get our newsletter