Az esztergomi Suzuki-gy√°rban sem t√©tlenkedik Orb√°n Viktor, a mikroblogger. K√©t minyont fot√≥zott le az elŇĎbb, ami gasztropolitol√≥giai vill√°melemz√©s√©rt ki√°ltott, tess√©k, m√°r itt is a megfejt√©s.

A s√°rga √©s r√≥zsasz√≠n minyon k√∂zelk√©p√©vel Orb√°n egy√©rtelmŇĪen a ma hajnali r√°di√≥interj√ļj√°nak √ľzenet√©re k√≠v√°n r√°erŇĎs√≠teni. Az √ľzenet verb√°lisan k√∂r√ľlbel√ľl √ļgy foglalhat√≥ √∂ssze, hogy "igen, √©n vagyok az √ļj K√°d√°r J√°nos". Maga Orb√°n ezt kicsit m√°s szavakkal, √≠gy fogalmazta meg a st√ļdi√≥ban: "Ilyen rezsics√∂kkent√©s m√©g a n√©pbar√°t kommunista korm√°nyok, m√©g a K√°d√°r-rendszerben sem t√∂rt√©nt, ez√©rt ez sz√°momra azt szimboliz√°lja, hogy Magyarorsz√°g √∂n√°ll√≥ √©s f√ľggetlen politik√°t folytat". A minyon √∂nmag√°ban is szimb√≥lum, a n√©pi demokratikus gasztron√≥mia, azon bel√ľl az MSZMP-s √©dess√©gkult√ļra ikonja. K√≠v√ľl giccsesen ronda, bel√ľl fullaszt√≥an √©des, de bŇĪn√∂s m√≥don j√≥l esik beleharapni. A k√°d√°rista gasztrovizu√°lis utal√°st csak erŇĎs√≠ti a fogyaszt√°s helysz√≠ne, a Suzuki-gy√°r, hiszen itt gy√°rtj√°k a m√©g mindig K√°d√°rban h√≠vŇĎ t√∂megek sz√°m√°ra el√©rhetŇĎ aut√≥t.

Orb√°n teh√°t ism√©t brav√ļrosan sz√≥rta el √ľzenet√©t a m√©dia teljes spektrum√°n: reggel a r√°di√≥ban indul a K√°d√°r-kamp√°ny, d√©lben a neten folytat√≥dik a sulykol√°s, illetve a r√°di√≥t√≥l √©rintetlen potenci√°lis v√°laszt√≥k el√©r√©se, este pedig a H√≠rad√≥ fogja feltenni a koron√°t.