Illustration for article titled Orbán Viktor megint ígért egy jégcsarnokot Fehérvárnak, örüljünk ennek?

Végül is ha Szily örül az új MTK-stadionnak, akkor a hokis szubkultúrának sem muszáj sírva fakadnia, nem igaz? Mondjuk akkor hiszem el az egészet, ha majd bedobják az első korongot.

Advertisement

A kételyeim főként azért jogosak, mert két évvel ezelőtt egyszer már ígért ilyet a pasas, azt mondta, bele is rakatja a költségvetésbe a kun miniszterrel a dolgot, de végül nem lett az egészből semmi. Pedig az akkori elképzelések-tervek egyik verziója szerint az idén át is kellett volna adni az elkészült cuccot. Hát most újfent megígérte, és azt is mondta, hogy a tervezésre ad a kormány 500 milliót, aztán a konkrét munkákra megint valamennyit.

Advertisement

Hány lélegeztetőgépet lehetne venni ebből? És hány futballstadiont lehetne felhúzni?

Megérdemli ezt a sport, hogy hülyeségekre elszórt milliárdok helyett kapjon egy ilyent?

Advertisement

Érdekes még, hogy a jelek szerint Orbán elkezdett most odafigyelni a jégkorongra – a feljutás után nem csoda –, amit a Fejér Megyei Hírlapnak az EBEL-es Fehérvár állami támogatásával kapcsolatos kérdésére adott válaszból tudni:

Jelenleg nincs vezetője a magyar jégkorong-szövetségnek, erről a kérdésről majd azután lehet érdemben beszélni, ha lesz új elnök.

Advertisement

Elég sunyi, ha belegondoltok, hogy is mondott le a minap az MJSZ éléről a Simicska-vezérigazgató Németh Miklós. Igaz, volt egy még sunyibb része a bulinak, ami arról szólt, hogy a miniszterelnök kormányát igyekszik távol tartani a sport ügyeitől, és a szakmai szövetségek döntését tiszteletben tartják, legfeljebb a végrehajtásukban tudnak segíteni. Tiszta sor!

Advertisement

Orbán Viktor mindemellett sok mást is ígért Fehérvárnak, ezekről pl. itt olvashattok.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Share This Story

Get our newsletter