Ezt azonban sajnos nem maga a Minisztereln√∂k √ör mondta, hanem Csizmadia L√°szl√≥, a legfŇĎbb b√©kemenetes. A C√ĖF √©s a C√ĖKA eln√∂ke k√∂zlem√©nyben igyekezett √°rnyalni a szint√©n b√©kemenetes Magyar Kr√≥nika-fŇĎszerkesztŇĎ tegnapi viharos szavait.

Mint tudj√°tok, Bencsik G√°bor ‚Äď aki nem azonos a m√©g b√©kemenetesebb Bencsik Andr√°s √öj Demokrata-fŇĎszerkesztŇĎvel ‚Äď sz√≥v√° tette, hogy baj van, mert ezek a fideszes fi√ļk a n√©p zs√≠rj√°n h√≠znak ahelyett, hogy szolg√°ln√°k ŇĎt. M√°rmint nem BG-t, hanem a n√©pet.

Na most az Index besz√°mol√≥ja szerint Csizmadia ‚Äď aki mindk√©t Bencsikn√©l nagyobb tekint√©ly azokban a berkekben ‚Äď kicsit egyet√©rt a jajki√°lt√°s tartalm√°val, de el is hat√°rol√≥dik tŇĎle. Azt √≠rta, Bencsik G√°bor "k√∂zz√©tett intelmeit a korm√°nyz√°s√©rt felelŇĎs minisztereln√∂k biztosan megfontol√°s t√°rgy√°v√° teszi".

De

az √°ltal√°nos√≠t√≥ hangnemet √©s a mindenki nev√©ben sz√≥l√°st, azonban, elt√ļlzottnak gondoljuk. Napi inform√°ci√≥ink megerŇĎs√≠tik meggyŇĎzŇĎd√©s√ľnket, hogy a b√©kemenet r√©sztvevŇĎi most is egys√©gesen ki√°llnak a nemzet szuverenit√°s√°nak megŇĎrz√©s√©√©rt munk√°lkod√≥ √©s az egyre jobb gazdas√°gi eredm√©nyeket felmutat√≥ korm√°ny mellett.

Advertisement

A békemenetesek

nem akarnak adventi polg√°rh√°bor√ļt, nem hagyj√°k magukat provok√°lni, m√°r r√©gen kiismert√©k a rabl√≥ privatiz√°ci√≥t levez√©nylŇĎ, fal mellett √°rny√©kban sompolyg√≥, szakadt csomagol√°s√ļ, baloldalinak mondott ellenz√©ket".

Úgyhogy nem is lesz Békemenet, mert:

az eg√©szs√©ges √∂nkritika √©s √∂nkorrekci√≥ a hatalmat gyakorl√≥k r√©sz√©rŇĎl b√∂lcsess√©gre utalhat. De amikor a k√ľlf√∂ldi p√©nzbŇĎl megvett √©gŇĎ f√°kly√°kat dobj√°k h√°zainkra, rosszul j√∂n az olaj a tŇĪzre. A C√ĖF-C√ĖKA elutas√≠tja a Stockholm szindr√≥ma felbukkan√≥ jelens√©g√©t. Nem v√°lhatunk √°ldozat√°v√° a minket t√ļszul ejteni sz√°nd√©koz√≥ posztkommunista √©s neoliber√°lis usz√≠t√≥k vil√°gl√°t√°s√°nak √©s √©rt√©krendj√©nek.

Advertisement

A Stockholmot nem √©rtem pontosan, de mindegy is. Az a fŇĎ, hogy nyakunkon a kar√°csony.

[A mellékelt videó egyébként nem jó annyira, mint amennyire ezek a hitleresek még mindig lenni szoktak, igazából a kinyílott a pitypangos rész és a vége miatt emeltem be, mert azokon a megoldásokon nagyot nevettem.]