Sajnos nem hallottam az interj√ļt a Kossuth r√°di√≥ban ‚Äď amint tehetem, bep√≥tolom ‚Äď, ez√©rt k√©nytelen vagyok a h√≠rad√°sokra hagyatkozni. Az MTI azt √≠rja, a Minisztereln√∂k √ör partnert keres az Eur√≥pai Uni√≥ban, hogy szembemehessen a szankci√≥s oroszpolitik√°val.

L√°bon lŇĎtt√ľk magunkat ‚Äď mondta Orb√°n Viktor. Ezt √ļgy √©rtette, hogy:

az Oroszorsz√°ggal szembeni gazdas√°gi szankci√≥ politik√°ja ellent√©tes a magyar nemzeti √©rdekkel. Orb√°n egyet√©rt Robert Fico szlov√°k minisztereln√∂kkel abban, hogy a Nyugat √°ltal szorgalmazott szankci√≥ politik√°ja "t√∂bbet √°rt nek√ľnk, mint az oroszoknak". Elmondta: keresi a partnereket ahhoz, hogy v√°ltoztasson az Eur√≥pai Uni√≥ ezen politik√°j√°n. A korm√°nyfŇĎ sz√ľks√©gesnek nevezte egy olyan konferencia √∂sszeh√≠v√°s√°t, amelyen az uni√≥ √©s Oroszorsz√°g megt√°rgyalja egy√ľttmŇĪk√∂d√©se j√∂vŇĎj√©t, t√°vlati terveit, amelyek k√∂z√∂tt fontos k√©rd√©st jelent Ukrajna is.

Ezenfel√ľl volt m√©g sz√≥ arr√≥l is, hogy a 3,9 sz√°zal√©kos negyed√©ves magyar GDP-n√∂veked√©s annak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy a magyarok akarnak dolgozni, meg hogy a magyar gazdas√°gpolitik√°b√≥l kirajzol√≥d√≥ modell mŇĪk√∂dŇĎk√©pes √©s eredm√©nyes.

Fotó: Beliczay László/MTI